Les 31 colles de la Tarraco Arena

El divendres es va tancar l’índex classificatori de cara al Concurs 2018. Els darrers punts es van sumar per Sant Fèlix, les quatre colles, i el llistat provisional està a punt de sortir a l’espera de les possibles renúncies. Minyons, Tirallongues i Cornellà no hi aniran i hi podria entrar la colla número 46: els Castellers del Riberal.

Els darrers punts a la qualificació van pujar el dijous amb la diada de Sant Fèlix a Vilafranca, els Xicots no van sumar enguany en les diades del 29 i 31, que en alguna ocasió havien estat determinants. Les quatres colles de Sant Fèlix sí van afegir punts però sense canviar el lloc a la taula. La Colla Vella (1) va confirmar el primer lloc amb la seva millor actuació des de l’1 setembre del 2017 (4de9sf, 2de8sf(c) i 4de9fa) amb la que superen el 40 mil punts (40.575 exactament). Els Castellers de Vilafranca (2) aniran a la TAP com a segona colla de l’índex i amb el resultat del dia 30 com el quart millor interanual (3de10fm, 2de8sf(c), Pde5). La Colla Joves (4) també van sumar dijous passat amb la que figura com a segona millor diada computada (2de8sf, 5de9f(c), 3de9f). Finalment, els Minyons de Terrassa, que no participaran, van situar l’actuació de Vilafranca com la cinquena més valorada des de setembre de l’any passat (9de8, 2de9fm(c), 4de9f). La resta de colles no van registrar cap canvi.

El diumenge de Concurs hi participaran dotze colles i hi haurà com a novetat als Marrecs de Salt (11), per la via directe, i als Castellers de Sant Cugat (13), que els ha afavorit la renúncia dels malves de Terrassa.

Els Nens del Vendrell (14) i els Xiquets de Reus (15) els tocarà anar el dissabte i són dues de les favorites al títol de plata. Les dues colles encapçalen el llista de colles de dissabte, en què hi participaran finalment dinou colles: amb la inclusió dels Xiquets del Serrallo (36) en qualitat de colla local. Els Tirallongues de Manresa (23) no hi participaran per motius d’agenda i amb les dues renúncies hi entraran els Castellers d’Esparreguera (31) i els Nois de la Torre (32). A la Jove de Sitges (29) el sí al concurs va guanyar per un ajustat marge, en la votació de divendres passat.

La sessió de Torredembarra està pendent de les votacions en el si de les colles per saber quines dotze colles hi prendran part. Els Castellers de Cornellà (40) han renunciat per motius d’agenda i fruit d’això podria entrar fins les colles 46: Castellers de Mollet (44), Xerrics d’Olot (45) i Castellers del Riberal (46). Els nord-catalans encara no ho tenen decidit. La següent de la llista són els Castellers d’Altafulla (47) que de moment són fora per 5 punts, tot i tenir millor actuació que els de Baó.

Foto: 4de9 sense folre de la Colla Vella el passat Concurs

Articles relacionats:

Índex final a l’espera del que passi a Vilafranca

Gràcia, per mèrits propis al Concurs gran

Joves, Xicots, Tirallongues, Figueres i Castelldefels sumen

Xicots i Nois sumen en un “Mundial B” incert

Les quatre primeres sumen a l’índex

Els Capgrossos escalen posicions

Berga, directe a la TAP, i els Nois, de rebot

Marrecs, a diumenge, i Berga, a la TAP

Els gausacs i els maduixots treuen suc

Vella, Joves, Nois i Serrallo sumen

Els de Berga sumen i aspiren a la TAP

Els Marrecs amb plaça de diumenge de Concurs

Cornellà puja per sota

Els Al·lots agafen plaça per a la TAP

Els maduixots entren directament a Torredembarra

Plaça directa per als gausacs

Els de Figueres entren a la TAP

Bordegassos i Serrallo sumen

Poble Sec i Mollet fan mèrits a l’índex

La classificació per al Concurs ja es mou

Concurs sense xinesos

Els Tirallongues renuncien al Concurs

Els castells del Concurs: catàleg obert

Classificació oberta per al Concurs 2018

Serà tan diferent el Concurs?

Caure al Concurs farà més mal