La Fira Castells presenta les novetats de productes castellers

La Fira Castells, que se celebra el proper cap de setmana a Valls en el marc del 8è Fòrum Casteller de Catalunya i amb motiu de Santa Úrsula, reunirà vint estands d’empreses, artesans i entitats que elaboren o difonen productes vinculats al món casteller. La Fira Castells –impulsada per l’Ajuntament de Valls i coorganitzada per la Revista Castells– s’inaugura divendres i serà durant tot el cap de setmana al Pati de Valls.

La Fira presenta una completa oferta de productes de marxandatge de temàtica castellera. Hi haurà peces d’artesania, elements de decoració, jocs –tant infantils com d’adults–, llibres i altres productes que giren entorn els castells. Aquests estands oferiran una completa fotografia els diferents jocs i productes de temàtica castellera que hi ha avui en dia.

Enguany, la Fira estrena quatre marques noves, que presentaran els seus productes: Artesans de Catalunya (que ens presentaran algunes de les seves creacions i quins són els processos d’elaboració), El Burro dels jocs (que presentarà el taller d’aerografia de tatoos castellers), Creacions en goma Eva (que permetrà elaborar petites figures castelleres per penjar del retrovisor del cotxe dels pares) i el Trivial Casteller (un nou joc amb diferents categories de dificultat que posa a prova els teus coneixements sobre els castells).

Amb aquestes quatre novetats, hi trobarem prop de 30 marques relacionades amb la temàtica castellera: Aventura’t, Circ de les musaranyes, Davallada, Fet Amb Amor, Mans de Glòria, SitgesDatge, Bijugarraf, Cims, Devir, El Nan Casteller, el Crack Casteller, Colla Joves, Colla Vella, Coordinadora de Colles Castellers, Cossetània, Tradillibreria, Baròmetre Casteller, Estrella Damm, Hit 103, Revista Castells,

La Fira obre divendres a les 17.30h (la inauguració institucional serà a les 19h) i divendres estarà oberta fins les 20h. Dissabte i diumenge obrirà de 10 a 14h i de 16 a 20h. Tots els estands organitzen tallers i activitats, adreçades a públics diversos, especialment l’infantil. El programa d’activitats omple l’agenda de la Fira des de la seva obertura fins al tancament, amb diferents propostes que s’intercalen, amb l’objectiu que els visitants puguin repetir la seva assistència i s’hi trobin iniciatives complementàries. La Fira també ofereix el Fòrum familiar, que brinda l’oportunitat de descobrir, aprendre i experimentar a través dels jocs lúdics en diferents camps i que ocuparà l’espai central el Pati.

 

 

Estands de la 8a FiraCastells

AVENTURA’T

Rocòdrom monolit d’escalada a partir d’una estructura de 8,50 m d’alçada amb relleu propi de fisures, xorreres i regletes amb 300 preses especials per a infants i no iniciats. Introdueix el concepte de les alçades, eix definidor del món casteller

CIRC DE LES MUSARANYES Novetat!

Aquesta companyia del Camp de Tarragona presenta una instal·lació de bótes amb un taller de jocs i d’equilibris pensat per a un públic familiar, sobretot amb mainada fins a uns 8 anys,  tot i que acaben jugant tots els membres de la família. Posa en valor un dels conceptes essencials del fet casteller: l’equilibri. I ho fa en relació a una eina clau en el món agrícola dels avantpassats castellers: les bótes de vi

ARTESANS DE CATALUNYA Novetat!

L’expansió social del món casteller en els darrers anys ha quedat també reflectida en l’activitat dels artesans, que s’han sumat a la proliferació de material de les arquitectures humanes amb productes de tota mena, això sí, amb km 0 adherit. Enguany, els rebrem per presentar algunes de les seves creacions, quins són els processos d’elaboració i per què són necessaris en la nostra societat. Faran demostracions en directe i convidaran als assistents a provar-ho

DAVALLADA

Tornen a Valls amb les figures més representatives de les festes majors de Catalunya i la cultura popular catalana en format de ninos de goma. Entre elles presenta les diferents figures de castells en diversos materials, tant per a canalla com a decoració 

FET AMB AMOR

L’artesania més castellera: productes de marxandatge, penjolls, jocs infantils i de decoració elaborats amb imatges, motius i identificacions torraires, per a gent de totes les edats. Un estand per fomentar el reciclatge i la reutilització 

LA BOTIGA CASTELLERA

Jocs, material infantil, producte de decoració, artesania, penjolls, dvds, samarretes… tot el material sobre castells. Enguany, també exhibeix una mostra d’articles comercials amb imatges castelleres, tant actuals com antics, com vins, galetes, jocs, samarretes… La Botiga exposarà i vendrà Castellers, de Devir; les últimes novetats del Nan casteller; els Xics del Xurrac de Tombs Creatius, i les figures creatives de Cims, entre d’altres novetats 

MANS DE GLÒRIA

Presenta totes les seves creacions en patchwork casteller indispensables per anar ben equipats a totes les diades castelleres: bosses, ronyoneres, carteres, complements de bebè, cintes i bandanes per al cap 

COLLA JOVES XIQUETS DE VALLS Novetat!

La colla castellera del carrer d’en Gassó ofereix el Castell Suro, un taller creatiu ideat perquè els més menuts imaginin i confeccionin la seva colla amb castellers gestats amb taps de suro amb el color vermell d’aquesta entitat. Uns s’enfilaran per sobre els altres

COLLA VELLA DELS XIQUETS DE VALLS Novetat!

La colla castellera del Portal Nou ofereix el Castell Suro, un taller creatiu ideat perquè els més menuts imaginin i confeccionin la seva colla amb castellers gestats amb taps de suro amb el color rosat d’aquesta entitat. Uns s’enfilaran per sobre els altres 

COORDINADORA DE COLLES CASTELLERES DE CATALUNYA

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) és una entitat que va néixer l’any 1989 amb l’objectiu de vetllar pels interessos comuns de les colles castelleres, per fomentar el món casteller i, sobretot, per fer que els riscos inherents a l’activitat que duen a terme quedessin garantits sota la cobertura d’unes pòlisses adequades 

CREACIONS EN GOMA EVA Novetat!

La goma EVA o Foamy és un material termoplàstic que combina i complementa a materials de tot tipus i que per tant té usos molt variats. Fàcil d’enganxar, de tallar i de pintar, per la FiraCastells ens permetrà elaborar petites figures castelleres per penjar del retrovisor del cotxe dels pares. Identitat castellera 

TRIVIAL CASTELLERS Novetat!

El Trivial Castellers és un nou joc amb diferents categories de dificultat que posa a prova els teus coneixements sobre els castells. En total disposa de 1.300 preguntes de contingut variat i el premi s’assoleix un cop se superen els set nivells programats 

EL BURRO DELS JOCS Novetat!

Aquesta empresa de jocs i activitats infantils presenta el taller d’aerografia de tatoos castellers, una de les activitats infantils i creatives més divertides. Amb monitors experts i que dominen perfectament la màquina de tatuatges de aerografia, els participants només hauran de decidir el dibuix casteller que volen tatuar. Els tatuatges de aerografia estaran realitzats amb pintura especial de maquillatge, perquè aquesta pugui anar-se’n fàcilment si els pares volen

JOCS DE LA MARCA CASTELLS. COLLES CASTELLERES DE CATALUNYA Novetat!

Jocs per a petits i grans on demostrar les habilitats i coneixements castellers:

Cims: joc de construcció que desperta la imaginació i estimula l’enginy

Cap de colla: joc de cartes que permet reproduir l’emoció d’una actuació castellera

El crack casteller: joc de preguntes i respostes sobre cultura castellera 

COSSETÀNIA / ENCICLOPÈDIA CASTELLERA

Cossetània Edicions és una editorial generalista però en el catàleg destaquen per la seva importància les col·leccions que fan referència a excursionisme, turisme, cuina, natura, cultura popular, esports, narrativa i assaig. Aquest 2018, la nova i flamant Enciclopèdia castellera serà la principal protagonista a la Fira Castells 

TRADILLIBRERIA

Una proposta de llibreria de fons, especialitzada amb la cultura popular i tradicional, amb un ampli fons d’obres de diferents editorials. Enguany arriben a la Fira Castells, amb la Mostra de jocs tradicionals, que es desenvolupa en la immediata plaça dels Alls 

BARÒMETRE CASTELLER / ESTRELLA DAMM

Patrocinat per Estrella Damm, recull els tres millors castells i pilar de cada colla i concedeix cada any el Premi Baròmetre en el marc de la Nit de Castells que se celebra cada any a Valls. A la Fira ens presenta un grapat de dades sobre les colles i les actuacions de la temporada 2018. Degustació d’Estrella Damm amb invitació, per a adults

HIT103
L’emissora de Valls, ben coneguda per la seva particular fórmula musical i per les piulades culturals, alhora que sempre atenta a la realitat castellera, planteja un espai obert amb la ràdio en directe des de l’estand que també funcionarà com un escenari de música en directe 

REVISTA CASTELLS

Publicació castellera independent que té com funció informar, debatre, analitzar i viure amb la màxima intensitat el món torraire. El juny del 2013 va estrenar el format digital, que actualitza de manera diària. Des d’aleshores, la revista en paper s’edita un cop l’any, amb un número especial, que recull les dades, reportatges i articles de relleu i que es presenta per la Nit de Castells a Valls

Foto: Edició de la Fira 2017