La nova bibliografia castellera serà a Valls

La immensa col·lecció de llibres de temàtica castellera no s’atura i supera ja els 200 títols. Una bona part d’aquestes obres es podrà trobar el cap de setmana de Santa Úrsula la Fira Castells de Valls en els dos estands de llibreries: el de Cossetània i el de la Tradillibreria. A més, el complet programa d’activitats que acompanya la Fira de Santa Úrsula (Simposi, Fira Castells, showcookings…) també ha inclòs les presentacions d’algunes de les darreres novetats, signades per Miquel Botella, Raquel Sans i Octavi Torné Becaria Octavius, que avui s’han trobat a la Biblioteca Cardó de Valls per posar en comú els diferents llibres. Les presentacions es realitzaran durant tota la setmana vinent.

La periodista i diputada Raquel Sans –castellera de la Colla Joves–, i l’arquitecte i il·lustrador Octavi Torné –casteller dels Xiquets de Tarragona– seran els primers en presentar les seves publicacions: el proper dilluns a les 18 hores, al cafè del Teatre Principal, per desvelar els continguts de l’obra El gran llibre dels castells, treball en què textos i il·lustracions juguen un paper essencial.

Dimecres 17, a les 19.30h, serà el torn de Miquel Botella, expresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i membre dels Castellers de Sants, qui presentarà Castells: una història d’èxit, una anàlisi, que contextualitza el món casteller en la societat de cada temps que li ha tocat viure. La presentació anirà a càrrec de Jordi Bertran, professor de la Universitat Rovira i Virgili. L’acte s’efectuarà a la Llibreria Roca, al carrer de la Cort.

Dijous 18, hi haurà l’última de les presentacions, una de les cites clàssiques de Santa Úrsula. La presentació d’aquest volum titulat Drets d’imatge i assaigs castellers i anirà a càrrec del periodista casteller Santi Terraza, editor i director de la Revista Castells, i tindrà lloc a la sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs, a partir de les 19.30 h.

 

Calendari de les presentacions

Dilluns 15 d’octubre

18h. Cafè del Teatre Principal. Presentació d’El gran llibre dels castells, amb textos de Raquel Sans Guerra i il·lustracions d’Octavi Torné Bacaria “Octavius”, editat per Larousse i pensat per a lectors a partir de 3 anys.

Dimecres 17 d’octubre

19.30h. Llibreria Roca, carrer de la Cort 66. Presentació del llibre “Castells: una història d’èxit”, de Miquel Botella, economista amb una àmplia trajectòria en el camp de la gestió pública i en l’organització de grans esdeveniments. Aficionat als castells de tota la vida i cofundador dels Castellers de Sants, ha estat president de la seva colla i de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Una iniciativa i una edició de Galàxia Gutenberg.

Dijous 18 d’octubre

19.30h. Sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs. Presentació del llibre Drets d’imatge i assaigs castellers. 7è Simposi Casteller, a càrrec del periodista casteller Santi Terraza, editor i director de la Revista Castells. És el núm. 28 de la col·lecció L’aixecador, de Cossetània Edicions.

Foto: Stand de Cossatània a la passada edició de la Fira de Santa Úrsula