Reus i Igualada comparteixen el títol de plata

Els pronòstics s’han fet bons i el 3de9 amb folre i el 5de8 descarregats han estat determinants per decidir el títol de la segona sessió del Concurs. El trofeu ha estat compartit: els Moixiganguers d’Igualada i els Xiquets de Reus han quedat en el primer lloc amb idèntic resultat. Els igualadins han estrenat la seva condició de colla de 9 i els reusencs han reafirmat aquest nivell. El tercer lloc ha estat per a uns bons Sagals d’Osona. Els Castellers d’Esplugues han revalidat el 3de8 i els Castellers de Berga el 4de8 i la Jove de Barcelona ha fet per primer cop el 2de7. La cita deixa altres titulars, com el discret paper dels Nens del Vendrell i els Xicots de Vilafranca, el 2de7 dels del Serrallo o que la Jove de Sitges supera als Bordegassos en el particular duel del Garraf.

La segona sessió del Concurs de Castells 2018, celebrada aquest dissabte a la TAP de Tarragona, ha estat emocionant i ha brindat grans alegries i algunes decepcions sonades. Els Xiquets de Reus (1) i els Moixiganguers d’Igualada (1) han guanyat la jornada amb la mateixa actuació, però amb diferent ordre. Els reusencs, que actuaven abans, ha completar el 2de8 amb folre de sortida i després han completat el 3de9 amb folre. Els igualadins han obert de 5de8 i després han estrenat el 3de9f: al primer intent l’han completat. Ha estat un moment històric: es tractava del primer castell de 9 morat i que passava la pilota a la teulada dels avellana. Els del Baix Camp han sabut completar el 5de8 a la tercera ronda i els de l’Anoia han respost amb la torre de 8 folrada. Tres rondes amb idèntic resultat per a un títol compartit. Les dues colles han firmat un resultat prou bo que els podria permetre quedar davant d’alguna colla que actua demà diumenge.

El tercer lloc ha estat per als Sagals d’Osona (3) que n’han tingut prou amb la tripleta de 8, tot i que també han provat el pilar de 7 amb folre per primer cop. Les altres colles que han provat castell amb folre no se n’han sortit.

El quart lloc ha estat també compartit. Una clàssica a mitges per als Xicots de Vilafranca (4) –que han fet un pobre intent de 4de9 amb folre que ha quedat molt lluny– i una Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau (4) que, igual que als vilafranquins, també han caigut del 4de8 inesperadament, quan ja sortien quints. Els Castellers d’Esplugues (6) hs’han retrobat amb el 3de8 –el primer de l’any– i han ocupat una posició meritòria. Els Nens del Vendrell (7) han tornat a ensopegar amb la torre de 8 amb folre, que els ha quedat en intent, i s’han conformat amb el doblet de 8. Els Castellers de Terrassa (8) han executat el programa previst amb el 4de8 com a millor castell. Els Castellers de Lleida (9) han pogut revalidar el 4de8, però han tornat a desmuntar el 2de8f. Els Castellers de Berga (10) han fet els mateixos castells que els lleidatans, però han penalitzat en fer el 4de8 al segon intent –el primer carro gros de l’any i la millor diada en la història dels bergadans–. La Jove de Sitges (11) i la Jove de Barcelona (12) han fet els mateixos castells: els sitgetans han encadenat la seva tercera torre de 7 consecutiva i els barcelonins ahan estrenat aquest castell al segon intent.

La resta de colles de dissabte han quedat per sota de la primera de Torredembarra. La Colla Castellera de Figueres ocupa provisionalment el lloc 12è de la general, amb idèntica actuació que la Jove de Barcelona. Els Bordegassos de Vilanova (17) han fet el doblet de 8, però no han pogut amb la torre de 8 folrada, ni amb la de 7, que també els ha caigut. Els Xiquets del Serrallo (18) han provat sense encert el pilar de 6 i els Nois de la Torre (19) han atacat, també sense encert, per primer cop el 4de8.

Aquest diumenge continua la competició i la classificació canviarà del tot. Es decidirà quin és el guanyador global, com queden totes les colles i si n’hi ha alguna de dissabte que queda per sobre d’alguna de diumenge.

Altres resultats del dissabte:

DISSABTE

Fira Mediterrània a Manresa

 • Castellers de Santpedor: 5de6, 2de6, 3de6a
 • Colla Castellera Nyerros de la Plana: 3de6a, 2de6, 4de6
 • Minyons de Terrassa: 3de8, 2de8f, 5de8, pde6
 • Tirallongues de Manresa: 4de8, 5de7, 3de7 i 4de7 simultanis

Diada de Colles Internacionals a Tarragona:

 • Castellers d’Andorra: 5de6, (id)3de6a, 4de6a
 • Castellers de Madrid: 4de6a, 2de6, 5de6
 • Castellers de Paris: 3de6, 3de6a, 4de6a
 • Castellers of London: 4de6a, 5de6, (i)2de6,
 • Xiquets de Copenhaguen: 3de6
 • Muixeranga d’Algemesí

Festa Major de Sarrià

 • Castellers de Barcelona: 3de7, 4de7a, 4de7
 • Castellers de Rubí: 3de6, (id)4de6, 3de6a
 • Castellers de Sarrià: (id)4de6, 4de6a, 3de6, (id)4de6, (i)4de6

Foto 1: 3de9f dels Moixiganguers d’Igualada (Foto: La Xarxa)

Foto 2: 3de9f dels Xiquets de Reus (Foto: La Xarxa)

Foto 3: 2de8f dels Sagals d’Osona (Foto: La Xarxa)