Castells de 8 de fi de curs

Diumenge tindran lloc les tradicionals diades de novembre d’Altafulla i Vila-rodona. En principi sense castells de 9. A Lleida, Terrassa i Vic podrien arribar resultats interessants de final de curs. Els Sagals d’Osona apunten a tripleta de 8 i avui a l’assaig exploraran nous límits. Els Castellers de Terrassa  i els Castellers de Lleida també assajaran avui el 2de8 amb folre.

La diada de Sant Martí a Altafulla de diumenge és una de les cites més destacades d’un cap de setmana tranquil. Els Xiquets de Tarragona tenen una nova oportunitat per seguir sumant a la temporada que ha anat de menys a més en les darreres setmanes. Ahir van completar el tercer 3de9 amb folre de l’any però van desmuntar el 4de9f i el 7de8. L’assaig d’avui i el nombre de camises que puguin arrossegar determinaran si l’actuació permet tornar a atacar l’inèdit 7de8 matalasser o provar de descarregar el 2de8 amb folre que tan sols han coronat aquest any. També hi seran els Xicots de Vilafranca que tancaran un discret any –amb bàsics de 8 com a fita més alta– i els Castellers d’Altafulla portaran bàsics de 7.

A Vila-rodona, les dues colles dels Xiquets de Valls fan l’habitual final de temporada. Tot apunta que serà una actuació amb castells de 8 pisos i que Colla Vella i Colla Joves tancaran l’any amb els principals deures fets.

Hi haurà d’altres actuacions amb previsió de castell de 8 durant el cap de setmana i que poden donar estrenes. Diumenge a Vic, els Sagals d’Osona volen ferla tripleta de 8 i un pilar de mèrit –avui assajaran el 4de8 amb l’agulla i el pilar de 7 amb folre per si veuen alguna opció de portar-los a plaça–. Els de la camisa carabassa van provar el pilar de 7 amb folre al Concurs, sense èxit, mentre que el 4de8 amb l’agulla no l’han provat mai. Tindran al seu costat als Castellers d’Esplugues i als Castellers de Santpedor. Els Castellers de Terrassa també celebren la seva diada amb ganes de treure els seus millors castells a plaça: el 4de8 està segur i guarden opcions de recuperar el 3de8 –que van descarregar el juny– i avui assajaran un hipotètic 2de8 amb folre que no fan des del 2016. Els Castellers de Sabadell portaran a Terrassa el doblet bàsic de 8. També hi seran els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers de Castelldefels.

Demà ja hi haurà una diada de les destacades del cap de setmana a casa dels Castellers de Lleida amb el 4de8 al sarró i amb opcions de 2de8f. També hi seran els Bordegassos de Vilanova, que els queda la seva diada per davant, i els Castellers del Poble Sec. Demà també tindrà lloc la macro-trobada de colles del sud amb set colles castelleres convencionals i dues formacions més convidades.

Agenda del cap de setmana:

DISSABTE

Trobada de les colles del sud a Cambrils
17h. Plaça de l’Església de Santa Maria

 • Brivalls de Cornudella
 • Castellers de Tortosa
 • Torraires de Montblanc
 • Xiqüelos i Xiqüeles del Delta
 • Xiquets d’Alcover
 • Xiquets de Cambrils
 • Xiquets de Vila-seca
 • Castellers de la Il·lusió
 • Muixeranga de Sueca

Vigília de la Diada dels Castellers de Terrassa
18h. Plaça Vella

 • Castellers de Sant Adrià
 • Castellers de Terrassa
 • Castellers de Viladecans

Diada dels Castellers de Lleida
18h. Plaça de la Paeria

 • Bordegassos de Vilanova
 • Castellers de Lleida
 • Castellers del Poble Sec

Vigília de la Diada dels Castellers de Cornellà
18h. Plaça de l’Església

 • Castellers de Cornellà
 • Castellers del Prat de Llobregat

DIUMENGE

Diada final de temporada a Figueres
11:30h. Plaça de l’Ajuntament

 • Colla Castellera de Figueres
 • Colla Castellera Jove de Barcelona
 • Matossers de Molins de Rei

Diada de Sant Martí a Altafulla
12h. Plaça del Pou

 • Castellers d’Altafulla
 • Xicots de Vilafranca
 • Xiquets de Tarragona

Diada dels Castellers de Terrassa
12h. Raval de Montserrat

 • Castellers de Castelldefels
 • Castellers de la Sagrada Família
 • Castellers de Sabadell
 • Castellers de Terrassa

Diada dels Sagals d’Osona a Vic
12h. Plaça de la Catedral

 • Castellers d’Esplugues
 • Castellers de Santpedor
 • Sagals d’Osona

Diada dels Castellers de Cornellà
12h. Plaça de l’Església

 • Castellers de Caldes de Montbuí
 • Castellers de Cornellà
 • Xics de Granollers

Diada dels Castellers de Badalona
12h. Plaça de la Vila

 • Castellers de Badalona
 • Castellers de Montcada i Reixac
 • Laietans de Gramenet

Diada dels Manyacs de Parets
12h. Plaça de la Vila

 • Castellers de Mollet
 • Colla Castellera de la Gavarresa
 • Manyacs de Parets
 • Vailets de Gelida

Diada Final de Temporada dels Vailets de l’Empordà
12:30h. Plaça Jacint Verdaguer

 • Castellers de Sant Feliu
 • Pallagos del Conflent
 • Vailets de l’Empordà

Fira de Vila-rodona
13h. Plaça dels Arbres

 • Colla Joves Xiquets de Valls
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls

Foto: Assaig de 2de8f els Sagals d’Osona

Articles relacionats: