Granollers, Mataró i el Clot de 9

Aquest cap de setmana tornen els grans castells, després d’un parèntesi de 8, amb previsions de construccions de 9 a Mataró, Granollers i al Clot barceloní. Els Minyons de Terrassa podrien anar de gamma extra a Granollers i a vuit dies de la seva diada. Els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sabadell també tenen opcions de castell de 9.

Diumenge, la Porxada de Granollers podria veure manilles per segon cop. Els Minyons de Terrassa es troben a una setmana de la seva diada i volen plasmar la feina que tenien preparada per la diada suspesa de Girona de fa dos diumenges. El 2de9 amb folre i manilles –que ja hi van fer el 2016 en plena cursa cap al 4de10fm–, pot ser el gran castell de la jornada. També entra en les possibilitats malves el pilar de 8 amb folre i manilles, que enguany encara no han provat i que no s’ha vist mai a Granollers. Els Xics de Granollers tenen previst fer el 4de8 i assagen el 3de8, que no han estrenat aquesta temporada. La tercera colla seran els Castellers de Mollet, que viuen el seu millor moment, després d’haver estrenat dos castells en els seus registres: el 3de7 amb l’agulla i el 5de7. Una diada 100% Vallès.

Dissabte ja es podrien veure castells de 9 a Mataró. A la diada Mariona Galindo, els Capgrossos volen fer el 3de9 amb folre i podrien dur també el 4de9f. El pilar serà de 6, tot i que no tenen descartat el de 8 amb folre manilles per a la setmana vinent a Terrassa. Els acompanyaran els Castellers de Lleida, amb ganes de portar-hi el 4de8 i no descarten res –dissabte van desmuntar el 2de8f–. També hi seran els Castellers de l’Alt Maresme, amb ganes de reeditar el seu flamant 2de7.

Tornant a diumenge, al Clot (Barcelona) els Castellers de Barcelona voldrien atacar de nou castells de 9 (enguany només han fet una construccio de 9: un 4de9f, al Concurs). Els de la camisa vermella treballen per a aquesta cita (una de les destacades del seu calendari), tant el 4de9f assolit com el 3de9f. Els Castellers de Sabadell no han renunciat a provar el castell de 9 (n’han carregat tres enguany, però no n’han completat cap) i el darrer assaig marcarà l’agenda final de totes dues colles.

A Sant Cugat també hi ha una altra cita descatacada: la colla local celebra la seva diada i reben a uns Castellers de Sants, que han hagut de refer radicalment a la baixa el seu programa de final de temporada per les múltiples baixes al pom de dalt, i els Castellers de la Sagrada Família. Durant el cap de setmana se celebraran una vintena de diades arreu del país.

Agenda del cap de setmana:

DISSABTE

Aniversari dels Castellers de les Gavarres a Riudellots de la Selva
11:30h. Plaça de l’Ajuntament

 • Castellers de les Gavarres
 • Castellers de Montcada i Reixac
 • Esperxats de l’Estany

Diada Mariona Galindo i Lora a Mataró
18h. Carrer de la Riera

 • Capgrossos de Mataró
 • Castellers de l’Alt Maresme
 • Castellers de Lleida

Vigília dels Xics de Granollers a Granollers
18h. Plaça de la Porxada

 • Xics de Granollers

Vigília de la diada dels Tirallongues de Manresa
18h.  Plaça de Sant Domènec

 • Colla Castellera Nyerros de la Plana
 • Tirallongues de Manresa

Vigília de Sant Martí a Cerdanyola del Vallès
18:30h. Plaça Francesc Layret

 • Angelets del Vallespir
 • Castellers de Cerdanyola

DIUMENGE

Diada de tardor a La Sagrera
11:30h. Plaça de Masadas

 • Colla Castellera Jove de Barcelona
 • Manyacs de Parets

Diada dels Xics de Granollers
12h. Plaça de la Porxada

 • Castellers de Mollet
 • Minyons de Terrassa
 • Xics de Granollers

Diada dels Castellers de Sant Cugat
12h. Plaça d’Octavià

 • Castellers de la Sagrada Família
 • Castellers de Sant Cugat
 • Castellers de Sants

Festa Major del Clot a Barcelona
12h. Plaça de Valentí Almirall

 • Castellers de Barcelona
 • Castellers de Sabadell

Festa Major de Sant Martí de Tous
12h. Plaça de l’Ajuntament

 • Moixiganguers d’Igualada

Fira de Novembre i Diada dels Bordegassos de Vilanova
12h. Plaça de les Cols

 • Bordegassos de Vilanova
 • Castellers de Terrassa
 • Minyons de l’Arboç

Diada dels Tirallongues de Manresa
12h. Plaça de Crist Rei

 • Castellers d’Andorra
 • Castellers de l’Alt Maresme
 • Tirallongues de Manresa

Diada dels Matossers de Molins de Rei
12h. Plaça de la Creu

 • Colla Castellera de Figueres
 • Matossers de Molins de Rei
 • Xerrics d’Olot

Diada dels Castellers de Sant Vicenç dels Horts
12h. Plaça del Mamut Venux

 • Castellers de Castelldefels
 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts
 • Castellers del Prat de Llobregat

Diada de Sant Martí a Cerdanyola del Vallès
12h. Plaça Abat Oliba

 • Castellers de Badalona
 • Castellers de Cerdanyola
 • Castellers del Riberal
 • Vailets de l’Empordà

Diada dels Castellers de Caldes de Montbui
12h. Plaça de la República

 • Castellers de Caldes de Montbui
 • Castellers de Castellar del Vallès
 • Colla Castellera Nyerros de la Plana

Foto: 2de9fm dels Minyons de Terassa a Granollers el 2016 (Foto: Christian Muñoz)