Manilles malves sota pluja per tancar l’any

Els Minyons de Terrassa han tancat la temporada de grans castells amb dos emmanillats. La pluja ha condicionat la darrera gran diada de l’any i els malves han anat per feina per reeditar el 2de9fm i estrenar el pde8fm. Un final precipitat per una temporada grisa com el dia. Ha estat un cap de setmana de pluja i amb la nota festiva-reivindicativa de la Colla Vella oferint el trofeu del Concurs al president Puigdemont a Brussel·les.

La diada dels Minyons de Terrassa ha estat el colofó d’una temporada aigualida per als de Terrassa. Sense Sant Narcís, va ploure a Girona, i amb el cel inestable avui s’han quedat sense poder demostrar que estan per sobre dels resultats oferts enguany. Avui, preveient pluja imminent, han descarregat un espectacular 2de9 amb folre i manilles de sortida. Tot just el segon complet de l’any però amb una gran solvència en la triple pinya. Van començar l’any coronant la torre emmanillada –a la seva Festa Major i a Les Santes, al juliol, i per Sant Fèlix, a l’agost–. A la Mercè, els malves, la van completar i avui han tret la millor versió a casa. En la segona ronda, amb paraigües oberts a la plaça Vella, han atacat el pilar de 8 emmanillat i l’han completat amb solvència. El primer de l’any i per cinquena temporada consecutiva. El dia abans, vigília de Minyons al Vapor, van fer el 4de9 amb folre –el 150è de la colla– i van sumar uns altres 5de8 i 2de8 amb folre. Les colles convidades d’avui han rebaixat les previsions inicials i no han pogut ni tan sols fer les tres rondes per culpa de la pluja. Els Capgrossos han tingut temps per fer el 2de8f i el 3de8, i els Castellers de Sants els dos bàsics de 8 –el 4de8 després d’un de desmuntat–.

Del cap de setmana també en destaca el viatge llampec de la Colla Vella a Brussel·les. La colla vallenca va anar a oferir el trofeu de campions del Concurs al president Carles Puigdemont, a la casa de la República a Waterloo, allà el president exiliat hi va parar un pilar de 4 fent de segon amb la camisa rosada. Avui, la Colla Vella ha fet pilars en diferents indrets de la capital comunitària demanant la llibertat dels independentistes represaliats. No és el primer cop que la Colla Vella fa actes reivindicatius fora de Catalunya, el passat mes de juny es van traslladar a la presó de Soto del Real, Alcalá Meco i Estremera per alçar pilars en favor dels presos polítics. Els Castellers de Sant Cugat també van visitar a finals de setembre la presó de Lledoners on van realitzar una formació per més de 100 interns, un taller que consistia en diversos pilars i alguns castells de mida menor.

Resultats del cap de setmana:

DISSABTE

Vigília de la diada dels Minyons de Terrassa

 • Castellers de Caldes de Montbui: 3de6a, (id)2de6, 2de6, 3de6
 • Minyons de Terrassa: 2de8f, 4de9f, 5de8, Pde6

Diada del Castellers d’Andorra

 • Castellers d’Andorra: 3de6a, (id)5de6, 5de6, 4de6a
 • Minyons de l’Arboç: 3de6, 4de6, 3de6a
 • Minyons de Santa Cristina d’Aro: 3de6, (id)3de6a, (id)3de6a, 4de6, 3de6a
 • Xiquets de Vila-seca: 2de6, 3de6, 4de6

DIUMENGE

Diada dels Minyons de Terrassa

 • Capgrossos de Mataró: 2de8f, 3de8
 • Castellers de Sants: 3de8, (id)4de8, 4de8,
 • Minyons de Terrassa: 2de9fm, Pde8fm, 4de9f (suspesa per la pluja)

Diada de Tardor dels Castellers del Poble Sec a Barcelona

 • Castellers d’Esplugues: 2de7, 3de7s, (id)5de7, 5de7
 • Castellers de la Sagrada Família: 3de7s, 5de7, 7de7
 • Castellers del Poble Sec: 5de7(c), 4de7, 7de7

Trobada de colles del Baix Llobregat a Gavà

 • Castellers de Castelldefels: 3de7, 4de7a, 4de7
 • Castellers de Cornellà: 5de7, 3de7a, 3de7
 • Castellers de Gavà
 • Castellers de l’Adroc
 • Castellers de Sant Feliu
 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts: 3de7, 4de7, (i)4de6a
 • Castellers del Prat de Llobregat: 2de6
 • Colla Jove de l’Hospitalet
 • Encantats de Begues: 3de6, 4de6, 4de6a
 • Matossers de Molins de Rei: (id)3de7, 3de7, 2de6, 5de6

Diades Airenovenques a Baó

 • Castellers del Riberal: (id)4de7, 4de7, (id)3de7, (i)3de7
 • Pallagos del Conflent: (id)3de6, (i)3de6

Diada de la Colla Castellera de Madrid a Madrid

 • Colla Castellera de Madrid: 4de6, 2de6, 3de6a

Diada dels Castellers de Viladecans

 • Castellers de Sant Adrià: (id)3de6a, (id)3de6a, (id)3de6a
 • Castellers de Santa Coloma: 3de6, 4de6
 • Castellers de Viladecans: 3de6a(c), (id)4de6, 4de6, (id)2de6

Diada dels Vailets de Gelida

 • Laietans de Gramenet
 • Manyacs de Parets
 • Vailets de Gelida

Foto 1: Pilar de 8 amb folre i manilles dels Minyons, aquest migdia a Terrassa

Foto 2: Pilar de quatre de la Colla Vella, ahir a Waterloo, amb el president Puigdemont parant el pilar a segons