La canalla protagonitza el concurs popular de fotografia

La canalla ha estat la gran protagonista, un cop més, de la categoria popular del Concurs Repsol de fotografia castellera, que ha organitzat la Revista Castells, amb el patrocini de Repsol i que ha aplegat 103 imatges participants. La categoria professional compta amb 60 imatges i els guanyadors s’anunciaran durant la Nit de Castells, que se celebrarà el pròxim dissabte dia 15 de desembre al Centre Cultural de Valls.

Els més menuts han estat els grans protagonistes del concurs popular de fotografia castellera i en les quatre fotografies guanyadores, la canalla ha estat l’actor principal. La  fotografia guanyadora dela categoria popular és de Xavier Vicente, on hi apareixen dos membres de la canalla dels Castellers de Vilafranca, cofois, abraçant-se. En segona posició s’ha classificat Eloisa Ruiz, en una foto on hi apareix una nena riallera dels Xiquets de Tarragona després de descarregar un 5de8. El podi el tanca Desirée Cy, amb una foto del pom de dalt d’un castell a la TAP. La quarta fotografia més votada és de Pili Osorio i hi surt una mare amb el seu nadó en braços, els dos amb la samarreta de la Colla Joves, a la Tarraco Arena. Les quatre fotos guanyadores han obtingut més de 2.000 vots.

Per la seva banda, la categoria professional ha rebut la participació de 60 imatges, entre les quals també la canalla ha estat la gran protagonista, juntament amb el Concurs de Castells i la Colla Vella. Els cinc guanyadors d’aquesta categoria es coneixeran durant la Nit de Castells. El jurat està format pels presidents de les set colles que durant l’any van fer castells de gamma extra: Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa.

El guanyador de la categoria professional rebrà 700 euros; el segon, 350; el tercer, 150, i el quart i el cinquè 100 cadascun. De la categoria de votació popular, la imatge més votada serà obsequiada amb 300 euros; la segona amb 150; la tercera amb 100, i la quarta amb 50.

Tots dos premis es lliuraran a la XIII Nit de Castells, que se celebrarà aquest dissabte, convocada per la Revista Castells, l’Ajuntament de Valls i TAC 12. A més d’aquests premis, a la Nit es concediran aquests altres: Premi a la Trajectòria; Premi la Plaça de la temporada; Premi Ambaixador Castells; Premi a la Colla de la temporada (que no faci castells de gamma extra); Premi Moment casteller de l’any; Premi Descarregat; Premi Imatge de la Temporada TAC 12; Premi a una Campanya de comunicació, i Premis BaròmetreCasteller.

Foto: Fotografia guanyadora, de Xavier Vicente

Articles relacionats:

La Nit estrena guardó

60 fotografies participen en el concurs professional de fotografia

Repsol renova l’aposta per la fotografia castellera

La XIII Nit de Castells farà un viatge al passat

La Nit de Castells s’avança al desembre com a festa de cloenda de la temporada