La Nit de Castells se solidaritza amb la vaga de fam dels presos polítics

L’Ajuntament de Valls, en solidaritat amb els presos polítics que han iniciat aquesta setmana una vaga de fam, ha pres la decisió d’anul·lar l’aperitiu que s’ofereix prèviament a la celebració de la Nit de Castells. Davant d’aquesta acció excepcional i extraordinària dels presos polítics, el consistori vallenc mostra el seu suport cancel·lant l’aperitiu que cada any ofereix abans de començar la Nit de Castells, i se suma així a les nombroses mostres de solidaritat que ha rebut la vaga de fam. Jordi Turull, Jordi Sánchez, Josep Rull i Joaquim Forn volen denunciar amb la vaga de fam que el Tribunal Constitucional no hagi resolt cap dels seus escrits d’empara, retardant així l’accés de les causes al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

La 13a Nit de Castells, que se celebrarà dissabte 15 de desembre al Centre Cultural Municipal de Valls, és una iniciativa impulsada per per la Revista Castells i organitzada conjuntament amb TAC12 i l’Ajuntament de Valls, que cada any reuneix a les colles i al conjunt del món casteller. Durant la Nit es lliuraran 10 guardons, 8 d’ells vinculats a la darrera temporada castellera (Colla de la temporada, Moment, Plaça, Imatge, Descarregat, Fotografia i Baròmetre Casteller), mentre que dos van més enllà i premien la Trajectòria Castellera i l’Ambaixador dels Castells.

Premis de la XIII Nit de Castells

Premi a la trajectòria. Reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa trajectòria fent castells. Atorgat per la Revista Castells.

Premi Ambaixador de Castells. Reconeix una persona o institució que sense formar part del món casteller s’ha distingit per difondre els castells més enllà del seu àmbit natural. Atorgat per la Revista Castells.

La Plaça de la temporada. Reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d’una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria. Atorgat per la Revista Castells.

Colla de la temporada. Distingeix una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.

Moment casteller de la temporada. Premia un castell realitzat la temporada anterior, que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial. Atorgat pels cronistes castellers.

Premi a una Campanya de comunicació. Premia una campanya de comunicació de la temporada passada realitzada per una colla, o una empresa que tracti sobre castells, i que hagi destacat per la seva originalitat, creativitat i notorietat. Atorgat pels cronistes castellers.

Premi Descarregat. Distingeix la/es colla/es que s’hagin destacat per la seva seguretat, alhora que en els seus registres i ambició. Atorgat per la CCCC.

Premi Imatge de la temporada TAC12. Atorgat per TAC 12 per votació popular.

Premi de fotografia. Patrocinat per Repsol. Té dues categories:

  1. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.
  2. Per votació popular. Atorgat a través dels vots emesos a la pàgina de Facebook de la Revista Castells.

Premis Baròmetre Casteller. Premia les colles que han pujat un pis el seu nivell històric. Patrocinat per Estrella Damm.

Colles que han pujat de 6 a 7:

Colles que han pujat de 7 a 8:

Colles que han pujat de 8 a 9:

Colles que han pujat de 9 a 10:

Foto: El conseller Turull, al sorteig previ a la Santa Úrsula del 2017

Articles relacionats:

60 fotografies participen en el concurs professional de fotografia

Repsol renova l’aposta per la fotografia castellera

La XIII Nit de Castells farà un viatge al passat

La Nit de Castells s’avança al desembre com a festa de cloenda de la temporada