Aletes de gener

Els Castellers de Terrassa han fet el primer castell de 7 del 2019. Ha estat el més destacat del cap de setmana on també han fet castells de 6 els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers del Riberal. Les dues colles de Valls i els Castellers de Vilafranca han fet pilars de 5 protocol·laris a casa seva.

Aquest diumenge s’ha vist el primer castell de 7 de l’any: els Castellers de Terrassa han fet el 3de7 en el marc de la Mitja Marató de Terrassa. És una actuació –dos castells– que fan cada any i que els brinda l’oportunitat d’estrenar-se al carrer. Divendres van fer el primer assaig, van escollir nova presidenta –i van ratificar el cap de colla– i ahir ja es van vestir la camisa blau-turquesa. Els del carrer Pasteur van fer el 3de7 i el 2de6 –els primers del 2019–. L’any passat també van ser els primers de fer castells de 7.

El cap de setmana també ha servit d’estrena de pretemporada pels Castellers de la Vila de Gràcia que van fer el 5de6 i el 3de6 a la cercavila dels Foguerons de Gràcia. A Baó, ahir a la Catalunya Nord, els Castellers del Riberal van fer el 3de6 i el 4de6 i van desmuntar un intent de 3de6 amb l’agulla. Va ser en el marc de la festa major d’hivern de Baó i amb el debut de Laura Pi com a cap de colla –que va ser la primera enxaneta l’any 1997 i filla del qui va ser també cap de colla, Hervé Pi–.

Ahir també es van veure les primeres aletes vallenques i vilafranquines del 2019. La Colla Joves i la Colla Vella van alçar el pilar de 5 a la Calçotada de Valls i els Castellers de Vilafranca van fer l’espadat de 5 a la sortida de la Cursa 10k de Vilafranca.

JORDINA ARMILLA