El gran salt

Els Moixiganguers d’Igualada es van fer grans la temporada passada a la Tarraco Arena Plaça i amb gran autoritat van descarregar el seu primer 3de9 amb folre. Els igualadins es van estrenar en els 9 pisos i el van acompanyar del 5de8 i el 2de8 amb folre: aquest triplet els hi va donar el títol, compartit amb els Xiquets de Reus, a la sessió de dissabte del Concurs de Castells de Tarragona. És el merescut premi a una espectacular trajectòria en els darrers anys, que els ha dut protagonitzar contínuament salts endavant que s’han traduït en resultats brillants. Res no és casual en la trajectòria recent dels d’Igualada.

A principis de la temporada 2018 ja van fer una gran demostració de força i van ser la primera colla que va descarregar el 3de8 a Catalunya, juntament amb els Minyons de Terrassa, a mitjans del mes de març. Aquest cop d’autoritat ja deixava entreveure que aquest seria el gran any dels castellers morats. Però els igualadins no volien estirar més el braç que la màniga i tenien clar que havien d’anar pas a pas: el castell de 9 arribaria en el moment que tinguessin la plena convicció de descarregar-lo.

A principis del mes d’abril van estrenar el 4de8 i van signar la primera clàssica de 8 de la temporada, i per Sant Jordi van fer un nou pas endavant estrenant el folre amb una meritòria tripleta de 8. Els igualadins, la colla més segura de la temporada 2017 –en què no van patir cap caiguda, tot i el creixement registrat– i una de les més segures del 2018 – només van caure en pilars i un castell de 7–, sovintejaven la tripleta de 8 en totes les actuacions primaverals i demostraven el seu gran moment.

Després d’un inici d’estiu força tranquil arribava una data clau: la Festa Major d’Igualada, on van plantar el 5de8, que ha vien descarregat a final de la temporada anterior, i el pilar de 6. 

Els de l’Anoia arribaven al tram final de temporada amb gairebé tots els deures fets i amb un únic objectiu: esdevenir nova colla de 9 pisos. El dia el tenien clar i aquest havia de ser la sessió de dissabte del Concurs de Castells a Tarragona. Després de descarregar un esplèndid 5de8 a primera ronda arribava l’hora de la veritat. A segona, ferms i tranquils, sabent que havien fet bé la feina al local d’assaig, van descarregar un tranquil i enorme 3de9 amb folre. Com si ho haguessin fet tota la vida. Amb l’estrena dels 9 pisos i una nova torre de 8 amb folre, els Moixiganguers s’enduien la sessió de dissabte de manera compartida amb els Xiquets de Reus. I perquè no hi hagués cap dubte, van repetir l’actuació a la seva diada, a finals d’octubre. Els moixis són un exemple de fer bé la feina.

MANEL CARBONELL

Articles relacionats:

Ningú com la Vella

Caviar amb Xibeca

L’elevat preu d’algunes caigudes

La remuntada