La remuntada

La temporada 2018 passarà a la història dels Xiquets de Reus com la que va permetre la recuperació dels castells de 9, després d’un any en blanc. I val a dir que les circumstàncies viscudes per la colla fan que l’èxit amb el 3de9f (tres descarregats i un carregat) tingui un mèrit especial. El 2018 ben bé es podria descriure com l’any de la remuntada.

3de9f dels Xiquets de Reus a la diada de la colla

El cap de colla dels Xiquets de Reus va protagonitzar a principi de temporada una maniobra arriscada. Després d’una actuació amb molt poques camises a Altafulla a l’abril, Toni Rull va presentar la dimissió per forçar la celebració d’una assemblea que va suposar una renovació de la junta tècnica, que Rull va aconseguir fer més a la seva mida. Convé recordar que Rull va ser elegit cap de colla quan, en realitat, estava previst que fos el president de l’entitat. Qui havia de substituir al tàndem Oriol Ciurana – Jordi Guarque no va poder assumir l’encàrrec per temes de feina, i Rull es va trobar, com qui diu per accident, al capdavant d’una colla molt incòmoda en la seva situació, amb el cop moral que suposava haver perdut els 9 pisos. Ja se sap que quan es forcen canvis, no tothom està content, i això també té el seu pes. 

A Igualada, el 26 d’agost, estava previst atacar el castell, que havia donat bones sensacions a l’assaig, fins al punt que no es descartava Gràcia uns dies abans. Rull va veure que no hi havia prou camises i va optar per esperar a una millor ocasió, cosa que a molts no va agradar. El 2 de setembre, el panorama va canviar i, a Cambrils, els Xiquets de Reus recuperaven l’aleta del 3de9f, que va quedar en carregat. Dues setmanes més tard, per la diada de Misericòrdia, es descarregava, i després, al Concurs, se signava la millor actuació de la temporada, tornant a descarregar el 3de9f, el 5de8 i el 2de8f. A la diada de la Colla, el 27 d’octubre, tornaven a fer el 3de9f.  Quedava clar que el 3de9f no era fruit de la casualitat, i l’autoestima de la colla recuperava uns nivells òptims.

El repte dels Xiquets de Reus és poder arribar a aquell punt que havien arribat, disposats a superar el llistó del 3de9f, de poder-se plantejar la tripleta sencera, recuperar el pilar, ampliar la gamma de 8 i, a partir d’aquí, somniar, com van fer el dia que van posar les manilles del 2de9 a l’assaig. Per fer això possible, calia travessar el desert. I el desert sembla que ja s’ha travessat. En qualsevol cas, caldrà veure qui assumirà el repte de dirigir la colla un cop esgotat el mandat de dos anys que tenien Toni Rull com a cap de colla i Lluís Pallejà com a president. 

FRANCESC DOMÈNECH

Articles relacionats:

Ningú com la Vella

Caviar amb Xibeca

L’elevat preu d’algunes caigudes