Lligant caps per al 2019

Un cop païts els torrons toca planificar la temporada castellera. Algunes colles han celebrat la seva assemblea anual i d’altres ho faran en els propers dies. La renovació o ratificació dels caps de colla estan sobre la taula i ja es coneixen alguns noms nous i d’altres que continuen al capdavant de les colles més destacades. La meitat de les colles de 8 en amunt tindran nou cap de colla en aquest 2019.

És temps de valoracions i de preparar la nova campanya. Algunes colles mantenen els dirigents de l’anterior temporada, com els Castellers de Vilafranca o previsiblement la Colla Vella i la Colla Joves. Els Minyons de Terrassa celebren l’assemblea dissabte vinent sense de moment cap candidatura en l’apartat tècnic. Pere Camprovín no seguirà de cap dels Castellers de Sants i tenen assemblea el 31 de gener i els Capgrossos de Mataró hauran de fer el relleu de Cugat Comas el proper 1 de febrer, però encara no hi ha cap nom confirmat. La Jove de Tarragona encara no té data ni tampoc candidat per rellevar a Aleix Bordas, que ja va anunciar a principis del 2018 que no esgotaria el mandat.

El cap dels Castellers de la Vila de Gràcia, Uri Constantí, es presenta a la reelecció després d’assumir la direcció a mitja temporada passada. Iruna Rigau seguirà previsiblement dos anys més al davant dels Marrecs de Salt. Els Moixiganguers d’Igualada han renovat dos anys més a la tècnica de Jordi Moreno. Bea Jiménez ja ha ratificat que seguirà dos anys més al davant dels Castellers de Sabadell. Els Xiquets de Tarragona segueixen amb una junta interina i sense data per una tercera convocatòria d’assemblea on surti un nom de consens. Els Xiquets de Reus sí que canviaran de cap després de tancar el mandat de dos anys de Toni Rull –no tenen data encara–. També canviaran de cap els Castellers de Barcelona després de la passada temporada que van tenir a Jordi Planas fins a setembre i Carlos Maroño en el darrer tram de curs. Els Castellers de Sant Cugat també busquen relleu al binomi format Toni Serra i Eric Bellmunt.

Els Nens del Vendrell i els Bordegassos de Vilanova estrenen doblet de caps de colla. Els Sagals d’Osona també han canviat de cap després de tres anys de l’Anna Tió. Tot apunta que els Xicots de Vilafranca faran relleu després d’un any de Quico Murillo i sona el retorn de Gabi Cot al capdavant. Els Tirallongues de Manresa canvien de cap en acabar el segon mandat de Gisela Racero. El Castellers de Berga canviaran de cap per la pròxima paternitat de’n Xisco Bonet. També canviaran de cap els Xics de Granollers, on deixa el càrrec Xavier Usarralde. De totes les colles de 8 del 2018 només mantenen el mateix cap de colla els de Sant Pere i Sant Pau –amb David Lobo–, els Castellers d’Esplugues –amb Susana Servian–, els Castellers de Lleida –amb Llorenç Llaberia– i els Castellers de Terrassa –amb Pep Cortés que haurà de ser ratificat–.


mandatassembleacap de colla
Bordegassos de Vilanovabianual 2019-2020celebradaMarcel Meya i Dani Ponces’estrenen
Capgrossos de Mataróanual1 de febrer???
Castellers d’Espluguesbianual 2018-20199 de febrerSusana Serviáncontinua
Castellers de Barcelonabianual 2019-202019 de gener???
Castellers de Bergabianual 2018-201919 de generXisco Bonetbusca relleu
Castellers de la Vila de Gràciabianual 2019-202019 de generOriol
Constantí
reelecció
Castellers de Lleidatrienni 2018-202016 de febrerLlorenç Llaberiacontinua
Castellers de Sabadellbianual 2019-2020celebradaBea Jiménezre-escollida
Castellers de Sant Cugatanual2 de febrer???
Castellers de Santsbianual 2019-202031 de gener???
Castellers de Terrassaanual
26 de gener
Josep Francesc Cortésreelecció
Castellers de Vilafranca4 anys 2016-2019febrerToni Bachcontinua
Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau4 anys 2016-201916 de febrerDavid Lobocontinua
Colla Jove Xiquets de Tarragonabianual 2018-2019pendent 2a convocatòria???
Colla Joves Xiquets de Vallsanual8 de febrerFrancesc Ramoncontinua
Colla Vella dels Xiquets de Vallsanualsense dataAlbert Martínez
Marrecs de Saltbianual 2019-202015 de febrerIruna Rigaureelecció
Minyons de Terrassaanual19 de gener???
Moixiganguers d’Igualadabianual 2019-2020celebradaJordi Morenocontinua
Nens del Vendrellbianual 2019-2020
celebrada
Francesc Huertas i Daniel Dorias’estrenen
Sagals d’Osonabianual 2019-2020celebradaVíctor Niubós’estrena
Tirallongues de Manresabianual 2019-202025 de gener???
Xicots de Vilafrancabianual 2019-202018 de generGabi Cot (?)torna (?)
Xics de Granollersbianual 2019-20218 de febrer???
Xiquets de Reusbianual 2019-2020sense data???
Xiquets de Tarragonaanualsense data???

JORDINA ARMILLA