A Mataró toquen de peus a terra

Els Capgrossos de Mataró tindran nou cap de colla: tot apunta a Oriol Feliu, un casteller de tota la vida a la colla, que ha passat per totes les posicions –d’aixecador a terç– i enguany serà el cap més gros de la colla–. A Mataró volen mantenir el nivell i seguir fent autocrítica per seguir avançant.

Els ha costat, però, els Capgrossos ja tenen candidat a cap de colla per al 2019. Oriol Feliu –i el seu equip– ha estat l’únic que s’ha presentat per rellevar a Cugat Comas i d’aquesta manera s’ha desencallat el procés d’elecció del nou cap. Aquesta candidatura ha sorgit en els darrers dies donat que a l’assemblea ordinària no es va presentar ningú. Ara una assemblea extraordinària ho haurà de ratificar.

Oriol Feliu forma part de la colla des dels inicis de la colla i ha estat canalla i casteller de tronc. Ha estat a l’equip de canalla i ha fet de co-cap de canalla. L’Oriol havia estat jugador d’hoquei i hi ha compaginat les dues aficions durant molts anys, però, des de fa 4 anys que està molt més centrat en els castells.

El que serà nou cap de colla, Oriol Feliu, veu la colla molt tocada en l’àmbit social. El futur cap ha assenyalat que en els darrers anys hi ha hagut una davallada important que ha fet que el gruix de la colla disminuís substancialment, fins al punt de necessitar gent d’altres colles per fer certs castells. També ha apuntat que, a l’assaig, han tingut dificultats per fer coincidir totes les peces d’un castell. Feliu ha avançat que ja saben que enguany tindran baixes en tots els nivells, sobretot a terços de castells de 9, la qual cosa els farà treballar profundament.

La valoració de la temporada passada, quant a resultats, és força bona –tot i que menor que l’anterior–. L’any passat es van fer grans castells, però, considera que com a col·lectiu no van estar bé i van perdre certs valors i deures: els que fan que una colla creixi i es pugui superar. També ha destacat que van perdre gamma fruit d’aquests factors. Feliu, com el seu antecessor, fa autocrítica perquè creu que és la millor manera d’aprendre dels erros.

A nivell de futur, indica el que serà cap de colla, que cal regenerar la massa social de la colla i a formar castellers perquè puguin suplir les baixes d’enguany. L’objectiu principal de la nova junta és regenerar el sentiment de colla que amb el temps consideren que han oblidat en certa manera: exigència i compromís per treballar de cara el futur.

A nivell de calendari, els Capgrossos de Mataró tenen una agenda similar, però, enguany tancaran abans –a principis de novembre– donat que no aniran a la diada de Minyons de Terrassa. Estan pendents de si entren en el cartell de la diada del Mercadal de Reus.

JORDINA ARMILLA

Articles relacionats

La Jove no renuncia a res

El relleu il·lusionant dels Nens

Saba jove a Manresa

Dones que porten el pes

Barcelona tira de veterania

Cop de timó als Bordegassos

Lligant caps per al 2019