Barcelona obre el curs amb el 4de8

Barcelona i Esparreguera van celebrar ahir diumenge la diada castellera de Santa Eulàlia, la primera cita de l’any, una festivitat que saluda el nou curs casteller en clau de pretemporada. A Barcelona, com és habitual en els darrers anys, es va veure el primer castell de 8 del 2019: els Castellers de Barcelona van tornar a fer el 4de8 a principis de febrer per setena Santa Eulàlia consecutiva.

A la plaça de Sant Jaume de Barcelona, es van retrobat les set colles barcelonines, i en poc més d’una hora van provar 24 castells. Totes les colles van poder sortir amb tres castells i sense cap caiguda, en una nova mostra de diada a bon ritme i agilitat.

El més destacat va ser, un any més, el matiner 4de8 dels Castellers de Barcelona, que ja ha esdevingut una postal habitual de la diada. A més, es van veure quinze construccions de 7 entre totes les colles. Els de la camisa vermella, a part del 4de8, van reeditar l’actuació de fa un any amb el 5de7 i el 7de7 –l’única colla que el va portar enguany en aquest cita–. Els Castellers de Sants van portar el 5de7 i 4de7 amb l’agulla, els Castellers de la Vila de Gràcia el 5de7 i els Castellers de la Sagrada Família el 4de7 amb l’agulla. La Jove de Barcelona i els Castellers del Poble Sec van fer el doblet bàsic de 7 i els Castellers de Sarrià van portar el 4de6 amb l’agulla com a destacat –l’la temporada passatda va ser el seu millor castell de tot l’any–.

Va ser una diada de debuts de cap de colla o de retorn. Jaume Montoliu, un històric dels Castellers de Barcelona, va tornar a dirigir la colla degana de la ciutat, que enguany celebra el seu 50è aniversari, en una diada en què també es van estrenar els nous caps de colla dels Castellers de Sants (Ariadna Vàzquez i Pol Batlló) i de la Jove de Barcelona (Adrià Ardite).

A Esparreguera, per la seva part, van celebrar també Santa Eulàlia amb les dues colles habituals d’aquesta cita: la local i els Castellers de Terrassa. Els de la camisa blau cel van estrenar el 4de7 amb l’agulla i el 4de7 (el 3de7 ja l’havien fet fa quinze dies) i van fer el mateix resultat que el 2018. La colla bordeus va estrenar el doblet de 7 i va optar pel 3de6 per sota de tercer castell.

Diada castellera de Santa Eulàlia a Barcelona

  • Castellers de Barcelona: 5de7, 4de8, 7de7
  • Castellers de Sants: 4de7a, 5de7, 4de7
  • Castellers de la Vila de Gràcia: 3de7, 4de7, 5de7
  • Colla Jove de Barcelona: 3de7, 4de7, 5de6
  • Castellers de la Sagrada Família: (id)4de7, 4de7, (id)4de7a, 4de7a, 3de7
  • Castellers del Poble Sec: 3de7, 4de7, 4de6a
  • Castellers de Sarrià: 4de6, (id)3de6, 4de6a, 3de6

Diada de Santa Eulàlia a Esparreguera

  • Castellers d’Esparreguera: 4de7, 3de7, 3de6s
  • Castellers de Terrassa: 4de7, 4de7a, 3de7