El coixí dels matalassers

Els Xiquets de Tarragona tenen nou cap de colla des de dissabte. Oriol Peiró pren les regnes de la colla ratllada amb ganes d’aprofitar les bones sensacions del final de curs passat i encetar un nou cicle d’èxits. Serà un any per consolidar els castells de 9 i recuperar gamma.

La colla ratllada va patir un 2018 ple d’angúnies: la pèrdua de la seva seu social, una baixada en els resultats i la dimissió del cap de colla. Tot i això, van poder acabar l’any fent la tripleta màgica al Concurs i van reanimar-se en el darrer tram de temporada de cara aquest any.

L’Assemblea de la colla va elegir dissabte a Oriol Peiró com a nou cap. Va ser l’única candidatura que es va presentar i va aconseguir el suport majoritari dels presents amb 129 vots a favor, 53 en blanc i un nul.

Oriol Peiró porta la camisa ratllada des de la temporada 2000, i ha format part de diversos equips tècnics –com segon cap de colla, cap de canalla o a l’equip de nuclis–. També va ser un dels sis integrants de la junta gestora que es va fer càrrec de l’entitat el tram final de la passada temporada, després de la dimissió de Sergi Feijoo.

En aquella gestora també hi eren els altres tres noms que ara acompanyen Peiró al capdavant del nou equip: Oriol Falguera, que serà el segon cap de colla; Oriol Sánchez, cap de pinyes; i Marta Sancho, cap de canalla. De fet, aquests tres noms ja formaven part de l’equip de Sergi Feijoo, de manera que, dins de la renovació, Peiró ha apostat per un equip amb molta experiència recent. La tècnica 2019 serà una continuació de la qual va acabar la temporada passada. La gestora va ser temporal, amb data de caducitat, es van donar un temps i finalment han acabat fent el pas. També han incorporat gent nova i joves amb il·lusió.

El nou cap de colla dels Xiquets tindrà com a principal repte aprofitar i potenciar les sinergies que va experimentar la colla en el darrer tram de l’any passat, per tal de construir i consolidar a partir d’aquí unes bases sòlides de cara al futur. Oriol Peiró ha afirmat que la tripleta màgica del concurs va ser balsàmica, però, tampoc va ser un bolet i ha assegurat que hi havia molta feina darrera de tota la temporada. El nou cap creu que la colla ha de buscar trobar-se còmode en aquest nivell –els bàsics de 9–, buscar agradar-se i recuperar sensacions. L’Oriol ha apuntat que amb una bona base de castells de la gamma alta de 8 es pot aspirar a tot. També ha afegit que els faria gràcia mirar més amunt i que en això tenen l’avantatge que no és nou per a ells, però, encara els queda lluny.

Els Xiquets de Tarragona seguiran sense disposar d’un local propi: un handicap que arrosseguen des de l’abril del 2018. Enguany continuaran assajant al pati del Pou de l’Ajuntament i, previsiblement, és una situació que es podria allargar dos o tres anys més. Des de l’entitat es congratulen de no haver d’anar vagant per diferents llocs, com l’any passat, fet que va resultar un mal de cap i els va passar factura. Tot i aquest inconvenient no volen que sigui ser una excusa recorrent i ho afronten com un fet amb què han de conviure temporalment.

El 2019 es presenta il·lusionant per als matalassers. El mes d’abril viatjaran a Copenhaguen –on se celebra de l’aplec Internacional Adifolk– i la colla començarà a preparar la celebració del 50è aniversari dels Xiquets actuals –sorgits de la reunificació de l’any 1970–. 

JORDINA ARMILLA

Articles relacionats:

A Mataró toquen de peus a terra

La Jove no renuncia a res

El relleu il·lusionant dels Nens

Saba jove a Manresa

Dones que porten el pes

Barcelona tira de veterania

Cop de timó als Bordegassos

Lligant caps per al 2019