El relleu il·lusionant dels Nens

Els Nens del Vendrell han renovat la seva direcció tècnica i han apostat un altre cop per dues persones de caps de colla. Un relleu que arriba després d’un any de transició en què ja van experimentar amb la figura dels dos caps de colla. Recuperar el domini sobre la torre de 8 amb folre i el 5de8 són alguns dels objectius per al 2019.

Francesc Huertas i Daniel Doria han agafat el relleu al davant de la tècnica dels Nens del Vendrell. L’any passat van tenir un any complicat després de no trobar relleu per a les funcions de cap de colla i amb la pròrroga de Pere Rovira al capdavant en el primer tram de temporada. Després, la gestió va ser compartida entre Guillem Vinyes i Jordi Cunillera com a co-caps amb la voluntat de tancar l’any de la millor manera i forjar un relleu. Els nous caps, Huertas i Doria, ja formàvem part de la tècnica de l’any passat com a cap i sots-cap de troncs. El traspàs de funcions ha arribat després de treballar junts durant el darrer tram de la passada temporada i d’alguna manera donarà continuïtat a les línies marcades que van servir per recuperar l’ànim de la colla en els darrers mesos de l’any.

L’any passat va ser complicat, segons han explicat els nous caps, afrontant una situació tan difícil com el canvi de junta durant una temporada. Tot i això, creuen que se’n poden treure coses bones. En destaquen la formació de molts castellers, tant a nivell de tronc com a nivell de pinya, amb el 7de8 i el 9de7 com a exemple. Dos castells que no havien fet mai i que en un any de crisi interna van poder comptar amb el gran nombre de gent que comporta poder fer-los.

Els Nens volen partir d’aquesta il·lusió generada al final de la passada campanya. Volen arrancar i fer seus els castells de 8 bàsics durant les primeres diades i anar creixent per arribar al maig/juny a aspirar a la gamma alta de 8. Pel que fa als assajos hi haurà un canvi de plantejament: coincidirà l’assaig de canalla amb assaig general –no hi haurà diferenciació entre aquests dos–. El que es pretén amb aquest canvi és augmentar la productivitat dels assajos. La nova tècnica creu que la pausa entre els dos assaigs trencava el ritme que busquen.


Pel que fa al calendari han programat l’agenda d’actuacions en quatre trams i de les que en destaquen algunes d’habituals i d’altres de noves o recuperades:

  • abril/ maig: Aniversari dels Castellers de Sants
  • maig juny: Diada del Patrimoni a Terrassa i 93è Aniversari
  • juliol/agost: Santa Anna (FM El Vendrell) i Festa Major de Llorenç
  • setembre/octubre: Albert Salvany (Vilanova), Misericòrdia (Reus), Fira de Santa Teresa (El Vendrell), L’Esperidió (Tarragona).

A nivell d’objectius volen ser realistes. Vénen d’una temporada que no van poder revalidar molts dels seus darrers èxits: descarregar la torre de 8 amb folre o reeditat el 5de8, 4de8 amb l’agulla, els castells de 9 i els pilars de mèrit. La prioritat és, sobretot, recuperar la torre folrada i el 5de8 i poder portar-los a la majoria de places possibles, per així fer-se forts en la gamma alta de 8, que els obri les portes a reptes més grans. De totes maneres, a part de recuperar la torre i la catedral, també treballaran reptes més grans de cara un futur. No tanquen les portes a res.

JORDINA ARMILLA

Articles relacionats:

Saba jove a Manresa

Dones que porten el pes

Barcelona tira de veterania

Cop de timó als Bordegassos

Lligant caps per al 2019