La Jove no renuncia a res

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha escollit el nou cap de colla per les dues properes temporades: Gorka Bertan es posa al davant amb ganes de mantenir la gamma i poder atacar més sovint els castell més difícils. El nou cap considera que si els administradors els volen per Sant Fèlix només cal que els vagin a veure decidits de contractar-los.

Diumenge passat, la Jove de Tarragona va celebrar l’assemblea amb la presència de més de 200 membres de la colla. Van escollir a Gorka Bertan com a relleu d’Aleix Bordas, que ha complert amb èxit les darreres tres campanyes. En Gorka porta quinze anys a la colla i ha estat a la tècnica i cap de pinyes. En aquest temps ha compaginat els castells amb el bàsquet –com a entrenador–. Bertran agafa la colla lila en un bon moment i amb ganes de fer grans coses. Ser cap de colla li feia il·lusió des de fa temps, com a opció llunyana, però enguany s’ha fet possible per diferents raons –de colla, professionals i personals–.

El nou cap de colla ha afirmat que estan en un dels seus millors moments. També ha reconegut que l’any passat es van quedar amb ganes de més, perquè la feina d’assaig demostrava que tenien millor alguns castells que van anar a plaça i no es van descarregar o d’altres que no hi van anar. Bertran ha destacat que van fer el 4de9 amb folre i l’agulla a la primera, van carregar el 3de10fm, i que en conjunt van fer una molt bona temporada i que van fer un pas endavant. En Gorka veu els liles molt be per ser una de les colles punteres i ha afirmat “que som conscients que estem molt lluny de les colles històriques, en quan a experiència amb els castells grans”. El nou cap de la Jove considera que les altres colles –verds, Colla Vella, Minyons o fins i tot la Colla Joves– tenen un major coneixement dels castells sense folre o de 10 i que això els permet saber millor a que estan jugant. És aquí on creu que han de créixer i seguir avançant. Per arribar aquí pensa que han de poder fer canvis en els castells de 9, consolidar la gamma extra i poder portar-los a la plaça en més ocasions .

Sobre Sant Fèlix, el nou cap de colla, ha estat clar. Gorka Bertran ha dit que l’any passat la colla no va renunciar a anar a Sant Fèlix i que simplement van exposar el seu plantejament de no entrar en un mercadeig. En aquest sentit ha assegurat que “si els administradors de Sant Fèlix volen que aquest any que la Colla Jove participi de Sant Fèlix entenc que, en un moment o altre es posaran en contacte per fer la petició de què volen que la Jove vingui a Sant Fèlix”. En aquest sentit ha dit que no té cap inconvenient de participar a la diada perquè “és una Festa Major importantissima, és una diada d’un nivell altíssim, hi ha les millors colles… i a la Jove de Tarragona volem gaudir de les millors diades i volem gaudir al costat de les millors colles”. El cap de colla ha conclòs el tema amb un “si Sant Fèlix ens vol, només cal que ens ho diguin”.

El calendari dels tarragonins per el 2019 és similar al de l’any passat. Amb tot, prioritzaran actuar a prop de casa i faran més actuacions a principis de temporada en clau de rodatge. També faran alguna sortida nova: enguany visitaran Girona, al maig per Temps de Flors, i actuaran a l’aniversari dels Castellers del Poble Sec.

JORDINA ARMILLA

Articles relacionats:

El relleu il·lusionant dels Nens

Saba jove a Manresa

Dones que porten el pes

Barcelona tira de veterania

Cop de timó als Bordegassos

Lligant caps per al 2019