Internacionalització i nous caps de gamma extra

El primer cap de setmana de febrer no ha deixat gaires aletes, però si algunes novetats de cara el 2019. Els Castellers de la Sagrada Família van fer el seu primer castell del 2019 –en l’any nou xinès–, els Castellers de Vilafranca van anunciar un viatge als Estats Units i tres colles de gamma extra tenen nous caps de colla.

Ha estat un cap de setmana amb poca activitat a plaça però amb actualitat castellera a nivell internacional i de relleu a tres colles grans. Els Castellers de la Sagrada Família van protagonitzar l’única sortida el carrer del cap de setmana. Dissabte van fer castells de 6 –diversos 3de6– en el marc de la celebració del nou any xinès a Barcelona. Una actuació que ha permès les primeres aletes verdes de la colla barcelonina. Hugo Txeco Bernabéu segueix com a cap de colla del barri de la Sagrada Família.

Pràcticament a la mateixa hora de dissabte, els Castellers de Vilafranca van anunciar que viatjaran a San Francisco del 7 al 14 d’octubre. Serà el primer cop que els castells arribaran a la ciutat de Califòrnia. Els verds ja van ser als EUA l’any 2012, a Nova York, i l’any passat van visitar Whasington les dues colles de Valls. Serà el sisè viatge casteller als Estats Units.

Anyciutatcolla
1992HoustonColla Vella dels Xiquets de Valls3de84de82de7Pde5
1994ChicagoColla Vella dels Xiquets de Valls4de82de73de7sPde5
2012Nova YorkCastellers de Vilafranca3de84de82de7Pde6
2018WashingtonColla Vella dels Xiquets de Valls4de8a3de84de8Pde6
2018WashingtonColla Joves Xiquets de Valls2de8f(c)3de82de7Pde5
2019San FranciscoCastellers de Vilafranca

Del cap de setmana també en destaquen tres de les assembles de colles que van permetre escollir nous caps de tres formacions de gamma extra. Els Castellers de Sants van escollir el binomi format per Ariadna Vàzquez i Pol Batlló, els Capgrossos de Mataró a Oriol Feliu i la Jove de Tarragona a Gorka Bertran.

JORDINA ARMILLA