50 colles ja s’han estrenat

L’hivern s’acomiada i les colles castelleres saluden la nova temporada. 50 colles han fet castells en els primers mesos de l’any desafiant l’hivern. 24 colles ja han fet castells de 7 i els Castellers de Barcelona un parell de 4de8. S’albira la primavera i la temporada regular.

Per Sant Jordi, amb permís de la Setmana Santa i les eleccions espanyoles, s’iniciarà la temporada castellera regular. Però ja són moltes, més de la meitat, que han sortit a plaça a fer els primers castells de l’any. Encara en dates d’hivern han actuat 50 colles del país. Aquest passat cap de setmana s’han estrenat colles grans com la Colla Vella, els Castellers de Vilafranca, els Capgrossos de Mataró o els Minyons de Terrassa. Els Castellers de Barcelona són la colla més en forma del període hivernal amb dos 4de8 i els segueixen els Minyons de Terrassa, que diumenge van fer el primer el 2de7 del 2019. Hi ha vuit colles amb el 5de7 com a millor castell i sis més amb el 4de7 amb l’agulla com a millor registre. Vuit colles més han fet castells de 7 i la llista arriba a 24 colles amb castells de 7. Una xifra similar, 26 colles, han fet castells de 6 en el que va d’any. En total són 50 i suposen més de la meitat de les 94 colles convencionals que van alçar castells durant l’any passat.

Ara vénen quatre caps de setmana en què l’activitat castellera anirà omplint cada cop més places. El cap de setmana del 20 i 21 d’abril, previ a Sant Jordi, serà de Setmana Santa i el posterior, 28 d’abril, marcat per les eleccions espanyoles. Un mes al davant per engreixar la maquinària de les colles i començar a gaudir de la temporada en la seva plenitud.

Aquest passat cap de setmana, com era d’esperar, s’han produït moltes novetats –la diada de fillols dels Castellers de Barcelona ha estat prolífica– i en total s’han estrenat 68 castells en el que va d’any. El Baròmetre Casteller comença a pintar l’estat de la pretemporada i de moment destaca el 4de8 dels Castellers de Barcelona i el 2de7 dels Minyons de Terrassa.
Baròmetre Casteller, colles amb castells de 7 i de 8, amb les novetats del cap de setmana:

JORDINA ARMILLA

Articles relacionats:

4de8 i 2de7 a la Damm

Diumenge brillant per a les dones

Dies de germanor

Barcelona obre el curs amb el 4de8