Cita a Cal Figarot

Darrer cap de setmana de març i amb els Castellers de Vilafranca amb ganes d’estrenar els vuit pisos –diumenge faran diada verda al seu local–. La Colla Vella també actua, però lluny de casa seva: a Fontanilles (Baix Empordà). La Jove de Tarragona estrena curs.

Diumenge tindrà lloc la tercera actuació de pretemporada dels Castellers de Vilafranca. De moment han fet castells de 7 de rodatge –a Pacs i Sant Cugat Sesgarrigues– i s’espera que estrenin castells de 8 aquest diumenge a casa seva. L’any passat hi van fer la clàssica de 8. En aquesta ocasió estaran acompanyats de dues colles que també vesteixen de verd: els Castellers de la Sagrada Família –que ja han fet el 5de7 enguany– i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau que serà la seva estrenarà en aquest any. La diada es farà diumenge, demà dissabte se celebrarà davant del casal dels verds la desena edició dels Joverd, en què un miler d’estudiants de secundària de la comarca de l’Alt Penedès competeixen fent figures castelleres amb la colla dels respectius instituts.

Ben lluny de casa anirà la Colla Vella aquest diumenge. En la segona sortida de l’any faran més de 200 km per actuar a Fontanilles (Baix Empordà) en el que serà la primera presència vallenca documentada en aquesta vila gironina. Els rosats seguiran rodant castells de 7. Estaran acompanyats pels Marrecs de Salt que es mantindran en els set pisos i els Minyons de Santa Cristina que comencen temporada.

Demà dissabte, la Colla Joves actuarà a Valls en la diada dedicada als grallers. Serà la segona actuació de l’any i en clau de rodatge. Castells de 7 vermells i primera sortida d’aquest any dels Nois de la Torre i dels Xiquets de Cambrils. La Jove de Tarragona encetarà el seu calendari a casa amb castells de 7 i l’estrena de cap de colla, Gorka Bertran. Serà en una diada carregada de simbolisme: fa 40 anys que els liles van fer el seu primer castell –sense camisa– precisament per l’AEIG Alverna –entitat que celebra els 50è aniversari–. També hi seran els Castellers d’Altafulla que obren temporada.

AGENDA DEL CAP DE SETMANA

DISSABTE

 • BARCELONA | Mercat de Sants
 • 12h. carrer Sant Jordi
  • Castellers de Sants
 • CASTELLÓ| Trobada de muixerangues de la Magdalena
 • 12h. plaça de l’Hort dels Corders
  • Xiquets de Reus
  • Conlloga Muixeranga de Castelló
  • Muixeranga de la Safor
 • CERDANYOLA| Diada del local
 • 17h. carrer del Remei
  • Castellers de Cerdanyola
  • Castellers d’Esparreguera
  • Castellers d’Esplugues
 • VALLS| Diada del Graller
 • 17:30h. parc Barrau
  • Colla Joves Xiquets de Valls
  • Nois de la Torre
  • Xiquets de Cambrils
 • TARRAGONA| Diada aniversari AEIG Alverna
 • 18h. plaça de Sant Fructuós
  • Castellers d’Altafulla
  • Colla Jove Xiquets de Tarragona

DIUMENGE

 • FONTANILLES | Fira de l’Oli
 • 12h. plaça de Sant Martí
  • Colla Vella dels Xiquets de Valls
  • Marrecs de Salt
  • Minyons de Santa Cristina d’Aro
 • VILAFRANCA| Diada de Cal Figarot
 • 12h. Cal Figarot
  • Castellers de la Sagrada Família
  • Castellers de Vilafranca
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
 • LLANÇÀ| Festa catalana
 • 12h. platja de la vila
  • Colla Castellera de les Gavarres
  • Vailets de l’Empordà
  • Xerrics d’Olot
 • MONISTROL DE MONTSERRAT| Diada castellera
 • 12:15h. plaça del Monestir de Montserrat
  • Castellers de Tortosa
  • Colla Castellera de Sant Vicenç dels Horts
  • Colla Jove de l’Hospitalet
  • Esperxats de l’Estany
 • SITGES| Diada de primavera
 • 12:30h. platja de Sant Sebastià
  • Castellers de Gavà
  • Castellers de les Roquetes
  • Colla Jove de Castellers de Sitges

Articles relacionats:

La Coordinadora es renova per dins i per fora

Quin és el mínim?

El primer trimestre, cada cop més casteller