Diumenge de fillols

El darrer cap de setmana d’hivern arriba presidida per la macro-trobada de colles filloles dels Castellers de Barcelona que es farà a l’Antiga Fàbrica Damm. També serà torn d’estrena de pretemporada per a moltes colles: algunes de destacades com la Colla Vella a Picamoixons o els Castellers de Vilafranca a Pacs.

Diumenge a les 12, al carrer Rosselló de Barcelona, la Damm acollirà la macro-trobada de colles que han apadrinat els Castellers de Barcelona en el mig segle de la seva fundació. Una diada plantejada l’antiga i que acollirà colles de tots els nivells. Els Capgrossos de Mataró, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sants són les colles més destacades de les dinou que actuaran a la trobada d’aniversari de la colla degana de la capital catalana. Els Castellers de Barcelona volen fer castells de 8 i podrien repetir el 5de7 femení de diumenge passat. El 4de8 –que ja van fer per Santa Eulàlia– i estrenar el 3de8 serien els objectius més alts de la diada. És previst que la resta de colles grans alcin castells de 7 i suposarà el debut en una actuació d’Oriol Feliu com a cap dels Capgrossos. A l’actuació també hi haurà una representació de la desapareguda colla dels Castellers de la Roca del Vallès (1974-1980) i via videoconferència dels Castellers de Sydney des d’Austràlia. En total 21 colles participaran en l’acte d’una manera o altra.

Demà dissabte, els Castellers de Barcelona ja tenen sortida per Sant Josep Oriol. Els acompanyaran els Sagals d’Osona en què debuta Víctor Niubó de cap de colla. Serà una diada de rodatge amb castells de 7.

La Colla Vella s’estrena a plaça enguany a Picamoixons, com ve sent habitual des del 2012, tot i que l’any passat ja havien fet el viatge a Sicília. És la primera sortida de l’any i on els castells de 7 són els protagonistes per rodar castellers i canalla.

Diumenge també hi haurà castells en un altre indret de Barcelona. La diada de Santa Madrona reunirà als Castellers del Poble Sec i els Castellers de la Vila de Gràcia i l’estrena en aquest any dels Castellers de Sabadell. S’esperen castells de 7.

Cal tenir en compte que el cap de setmana casteller es veu afectar per la convocatòria de la manifestació a favor del dret a l’autodeterminació que es farà dissabte a Madrid. Castellers de diverses colles viatjaran a la capital espanyola i això es notarà en el rendiment de les actuacions previstes.

AGENDA DEL CAP DE SETMANA

DISSABTE

 • BARCELONA | Diada de Sant Josep Oriol
 • 17h. plaça Sant Josep Oriol
  • Castellers de Barcelona
  • Sagals d’Osona
 • PALMA | Aniversari dels Castellers de Mallorca
 • 17h. plaça de Santa Pagesa
  • Al·lots de Llevant
  • Castellers de Mallorca

DIUMENGE

 • PICAMOIXONS / Diada de Sant Josep
 • 12h. plaça de Sant Isidre
  • Colla Vella dels Xiquets de Valls
 • PACS | Diada castellera
 • 12h. plaça Major
  • Castellers de Mediona
  • Castellers de Vilafranca
 • BARCELONA | Diada dels fillols
 • 12h. Antiga Fàbrica Estrella Damm
  • Bordegassos de Vilanova
  • Capgrossos de Mataró
  • Castellers de Barcelona
  • Castellers de Cerdanyola
  • Castellers de Cornellà
  • Castellers de la Sagrada Família
  • Castellers de Lleida
  • Castellers de Rubí
  • Castellers de Sant Cugat
  • Castellers de Sants
  • Castellers de Sarrià
  • Castellers del Prat de Llobregat
  • Castellers del Riberal
  • Colla Castellera de Figueres
  • Colla Castellera Nyerros de La Plana
  • Encantats de Begues
  • Minyons de Terrassa
  • Vailets de Gelida
  • Xics de Granollers
 • BARCELONA | Diada de Santa Madrona
 • 12h. plaça de Santa Madrona
  • Castellers de la Vila de Gràcia
  • Castellers del Poble Sec
  • Castellers de Sabadell
 • BANYOLES | Aniversari d’Esperxats
 • 12h. plaça Major
  • Castellers de les Gavarres
  • Esperxats de l’Estany
  • Tirallongues de Manresa

JORDINA ARMILLA

Articles relacionats:

La Bisbal, placa de torre ‘neta’

La força de les castelleres

La travessa del Poble Sec

Diumenge brillant per a les dones