L’agenda de Sant Medir

El penúltim cap de setmana d’hivern farà sortir diverses colles a la plaça. A Sants (Barcelona) celebren la Diada de Sant Medir amb quatre colles. Entre d’altres també s’alçaran castells a Calafell i al barri de la Sagrada Família (Barcelona).

Sants acull enguany la diada itinerant de Sant Medir. S’hi donaran cita quatre colles en clau d’inici de curs. Serà la primera actuació de l’any per els Castellers de Sant Cugat que encara tenen pendent escollir no directiva –els gausacs faran assemble el 19 de març–. Les altres tres colles de Sant Medir, totes de Barcelona, faran una nova aparició després de la de Santa Eulàlia del passat 10 de febrer.

A Calafell s’estrenaran els Nens del Vendrell i la nova bicefàlia al capdavant amb Francesc Huertas i Daniel Doria. Els acompanyaran la Jove de Vilafranca que també estrena cap de colla: Bernat Costa.

Els Castellers de la Sagrada Família celebren la diada del Safareig davant del seu local i rebran als Castellers de Poble Sec –les dues colles ja van actuar per Santa Eulàlia– i els Xics de Granollers que s’estrenen amb Irene Aguado com a primera dona cap de la colla vallesana.

A Vilafranca les dones seran les protagonistes en la diada Carme Alomà, dedicat a la heroïnes anònimes, i que cada any reconeix a una dona per la seva lluita social. Acte seguit actuaran les castelleres de dues colles: els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Barcelona.

AGENDA DEL CAP DE SETMANA:

DIUMENGE

 • VILANOVA DE LA RIBERA / Festa de la taronja
 • 11h. plaça Major
  • Castellers del Riberal
 • CALAFELL / Diada del Calçot
 • 11:30h. plaça Cal Cubano
  • Colla Jove Xiquets de Vilafranca
  • Nen del Vendrell
 • BARCELONA / Diada del safareig
 • 12h. c/ Santa Carolina, 69
  • Castellers del Poble Sec
  • Castellers de la Sagrada Família
  • Xics de Granollers
 • SANTPEDOR / Diada castellera
 • 12h. carrer Bages
  • Esperxats de l’Estany
  • Castellers de Montcada i Reixac
  • Castellers de Santpedor
 • VILAFRANCA DEL PENEDÈS / Heroïnes Anònimes “Carme Alomà”
 • 12:30h. plaça Milà i Fontanals.
 • Diada de dones
  • Castellers de Barcelona
  • Xicots de Vilafranca
 • BARCELONA / Diada de Sant Medir a Barcelona
 • 13h. plaça de Cal Muns
  • Castellers de Sants
  • Castellers de la Vila de Gràcia
  • Castellers de Sant Cugat
  • Castellers de Sarrià

JORDINA ARMILLA