No tot és Carnaval

La celebració del Carnestoltes i les rues de Carnaval han omplert de color els carrers del país i han desplaçat en part l’activitat estrictament castellera. Tot i això el cap de setmana ha deixat alguns castells de 7 dels Moixiganguers i la renovació de la junta de la Colla Vella per aquest 2019.

La Colla Vella va celebrar divendres a Valls l’assemblea anual ordinària. Els dos principals càrrecs de l’entitat continuaran un any més: Albert Martínez de cap de colla i Albert Pedret de president. De cap de pinyes i folres tindran a Oriol Saura i de vicepresident a Carles Rodon. L’assemblea va servir per fer balanç de l’exitós 2018: entre d’altres destaca el triomf al Concurs, els dos castells de 9 simultanis, descarregar el 2de8 sense folre, els viatges a Sicília i als EUA i la celebració de l’Any Rabassó. Els rosats han estat la darrera de les colles grans en confirmar els càrrecs de junta i ara els administradors de la Festa Major de Vilafranca ja tenen via lliure per negociar o contractar les colles per al 30 d’agost.

A plaça tan sols s’han vist castells a Almacelles. Els Moixiganguers d’Igualada van fer dissabte la seva primera actuació de l’any. A la Festa de l’Aigua van fer el doblet bàsic de 7 en clau de pretemporada. A Palma han celebrat el Dia de les Balears i els Castellers de Mallorca van enfaixar-se divendres i ahir amb aquest motiu.

Diada de les Illes de les Balears (divendres)

  • Castellers de Mallorca: (id)3de6

Festa de l’Aigua d’Almacelles (dissabte)

  • Moixiganguers d’Igualada: 4de6a, 4de7, 3de7

JORDINA ARMILLA