73 colles ja s’han estrenat

Tancat el primer trimestre de l’any és bon moment per fer balanç de la pretemporada d’abans d’abril. Sis colles han fet castells de 8 i trenta més castells de 7. Fins aquest diumenge s’han estrenat al Baròmetre un total de 73 colles: de l’any passat en queden 21 per fer-ho.

Els Minyons de Terrassa són l’única colla que ha fet dos castells de 8 diferents en el que portem d’any: el 3de8 i el 4de8. Els malves van fer la clàssica de 8 a Can Palet, la que és millor actuació de l’any fins avui. Els Castellers de Sants van estrenar el 3de8 dissabte i són l’altra colla que ha fet el que de moment és millor castell de pretemporada: el 3de8. Malves i borinots tenen també el 2de7.

Els Moixiganguers d’Igualada es troben en una posició de privilegi amb el 4de8 i el 2de7. Els Castellers de Barcelona són la colla amb més castells de 8: tres 4de8 en aquest inici de curs. També tenen el carro gros els Castellers de Sabadell i els Castellers de Vilafranca –que també tenen el 10de7 i el pilar de 6 carregat–. El 10de7 no està catalogat i al Baròmetre apareix amb la mateixa valoració que un 9de7.

Les dues colles de Valls –Colla Vella i Colla Joves– tenen amb el 2de7 el sostre d’aquest preàmbul de campanya. Sis colles tenen el 5de7 com a millor construcció: Capgrossos de Mataró, Castellers de Terrassa, Castellers de la Vila de Gràcia, Jove de Tarragona, Marrecs de Salt i Castellers de la Sagrada Família. Nou colles més han fet un castell de 7 amb l’agulla i tretze més han fet bàsics de 7. La resta s’han mogut en els sis pisos.

Encara queden per estrenar-se al Baròmetre 2019 els Xiquets de Tarragona i vinc colles més per arribar al total de 94 que van figurar en el del 2018. Els matalassers s’estrenaran el 13 d’abril a casa, en la seva diada d’inici, amb la Colla Vella i els Xiquets de Reus. Encara no han estrenat el marcador els Xiquets del Serrallo, Castellers de Castelldefels, Brivalls de Cornudella, Minyons de l’Arboç, Bous de la Bisbal, Torraires de Montblanc, Jove de Vilafranca, Castellers d’Andorra, Salats de Súria, Xiquets d’Alcover, Laietans de Gramenet, Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, Pallagos del Conflent, Xiquets de Torredembarra i Castellers de Santa Coloma. Fora del circuit convencional tampoc s’han estrenat enguany en els sis pisos els Castellers of London, Castellers de París, Castellers de Sydney, Castellers de Lo Prado i Xiquets de Copenhaguen.

El Baròmetre a 31 de març amb les novetats del passat cap de setmana: