El Museu es projecta amb activitats lúdiques

El Museu Casteller de Catalunya està preparant uns caps de setmana plens d’activitats familiars per donar a conèixer millor el món casteller des d’un vessant lúdic i participatiu, dins les accions de projecció del nou museu vallenc.

Les activitats es faran al barri antic de la capital de l’Alt Camp i arrencaran el proper dissabte dia 6 d’abril a la plaça Pilar Prim, on es realitzarà Titelles i contes castellers, que presentarà una sèrie d’accions que permetrà percebre els castells des de la mirada d’un infant. L’activitat es repetirà la tarda de Sant Jordi a la plaça de l’Oli i dissabte 27 d’abril a la plaça Pilar Prim.

Diumenge 7 començarà, a la cèntrica plaça de l’Oli, l’activitat El teu primer castell. Es tracta d’una activitat lúdica i engrescadora basada en la descoberta i el joc, en el decurs de la qual ells seran els  protagonistes de l’experiència castellera, descobriran les seves sensacions –alegria, entusiasme, desencís, angoixa…– dels castellers i moltes altres. La tarda de Sant Jordi i el matí del 28 d’abril també es farà l’activitat a la mateixa plaça.

Per al mes de maig també s’han organitzat dues noves activitats que es duran a terme duran els tres primers caps de setmana. Els dissabtes, a la plaça Pilar Prim, Joc de construcció castellera servirà per aprendre a través de la mirada i de l’observació i per experimentar al convertir-se les nenes i els nens en protagonistes.

L’última activitat, que es farà els tres primers diumenges de maig, serà Trencaclosques i vestuari casteller permetrà construir el mapa català de les colles castelleres, obrir la imaginació i crear històries d’aquest món.

Les activitats han estat impulsades per Expertus Turismo y Ocio, empresa responsable del Pla de Posicionament de preobertura del Museu, i dissenyades per M. Joana Virgili, mestra i llicenciada en història, que en el decurs de la seva vida professional ha publicat diferents treballs didàctics i de divulgació històrica.

Activitats programades

ABRIL

Dissabtes 6 i 27 d’abrilTitelles i contes castellers, a les 11:00h i a les 12:30h a la Plaça Pilar Prim (Plaça de la Biblioteca)

Diumenges 7 i 28 d’abrilEl teu primer castell, a les 11:00h i a les 12:30h a la Plaça de l’Oli

ESPECIAL SANT JORDI, 23 d’abril, a la Plaça de l’Oli

Titelles i contes castellers, a les 17:30h

El teu primer castell, a les 19:00h

MAIG

Dissabtes 4, 11 i 18 de maigJoc de construcció castellera, a les 11:00h i a les 12:30h a la Plaça Pilar Prim (Plaça de la Biblioteca)

Diumenges 5, 12 i 19 de maigTrencaclosques i vestuari casteller, a les 11:00h i a les 12:30h a la Plaça de l’Oli

Articles relacionats:

El Museu Casteller com a reclam turístic

El Museu Casteller com a eina de promoció de Valls

L’empresa Croquis farà el contingut del Museu Casteller

L’últim pas per al Museu Casteller

Promoció internacional per al Museu Casteller

El Museu Casteller mostra el seu rostre

El Museu Casteller comença a prendre cos

El Museu de totes les colles