Més castells de 8 abans de vacances

Tarragona, Manresa, Barcelona, Vic i Badia esperen castells de 8 aquest cap de setmana. La Colla Vella i els Minyons de Terrassa volen seguir sumant castells de 8 de dos en dos. Tres colles més podrien estrenar-se en els vuit pisos: Castellers de la Vila de Gràcia, Tirallongues de Manresa i Nens del Vendrell.

Demà dissabte la Colla Vella actua a Tarragona a la diada d’inici dels matalassers. Els rosats de Valls volen seguir rodant els bàsics de 8 i estructures com el 9de7 on puja tothom. Després de Setmana Santa podrien fer el salt a la gamma alta de 8. Els Xiquets de Tarragona debutaran aquesta temporada amb castells de 7 i els Xiquets de Reus seguiran rodant amb castells de 7.

Els Minyons de Terrassa actuen diumenge a Manresa i volen seguir sumant castells de 8. També podria arribar el primer 7de8 de l’any o l’estrena del 9de7 malva. Els de Terrassa també tenen a punt per treure el pilar de 6, de moment tan sols l’han carregat a plaça els verds. Els Tirallongues de Manresa voldrien treure el 4de8 que seria el seu carro gros més matiner. Els Castellers del Riberal podrien estrenar els bàsics de 7.

A Barcelona també hi hauran castells, per partida doble. Els Castellers de Sants, a casa seva, volen tornar a fer un castell de 8, de moment han estrenat el 3de8 i tenen pendent el 4de8. Els Nens del Vendrell tenen ganes d’estrenar els vuit pisos i podrien optar pel 3de8. La Jove de Sitges hi va amb el 4de7 estrenat fa quinze dies.

Els Castellers de la Vila de Gràcia fan d’amfitrions i volen estrenar el 4de8 i el 2de7. Els Moixiganguers d’Igualada aniran més tranquils i es preveuen castells de 7, amb alguna opció de 4de8. Els Castellers de Sant Cugat es mantindran en els set pisos.

A Vic celebren el mercat dels Ram. Els Castellers de Barcelona, que ja porten quatre 4de8, volen estrenar un castell: podria ser el 3de8 o el 2de7. Els Sagals d’Osona i els Xics de Granollers seguiran rodant amb la gamma mitjana de set.

Finalment, a Badia del Vallès, els Castellers de Sabadell i volen dur el 4de8. Els saballuts ja han fet el doblet bàsic i aquest cop, a més, rodaran castells amples com el 7de7 i 5de7.

Agenda del cap de setmana:

 • RIUDECANYES| Tastaverd
 • 13h. davant l’església
  • Colla Jove Xiquets de Tarragona
 • ANDORRA LA VELLA| Aniversari Bateig
 • 17h. plaça de la Rotonda
  • Bordegassos de Vilanova
  • Castellers d’Andorra
 • TARRAGONA | Diada inici de temporada
 • 17:30h. plaça del Rei
  • Colla Vella dels Xiquets de Valls
  • Nois de la Torre
  • Xiquets de Reus
  • Xiquets de Tarragona
 • GUISSONA| Aniversari Margeners
 • 18h. plaça Major
  • Castellers de Berga
  • Castellers de Sant Vicenç dels Horts
  • Margeners de Guissona

DIUMENGE

 • MANRESA| Diada de Rams
 • 12h. plaça de Sant Domènech
  • Castellers de l’Alt Maresme
  • Castellers del Riberal
  • Minyons de Terrassa
  • Tirallongues de Manresa
 • BARCELONA| Diumenge de Rams
 • 12h. plaça de Sants
  • Castellers de Sants
  • Colla Jove de Castellers de Sitges
  • Nens del Vendrell
 • BARCELONA| Diada de la independència
 • 12h. plaça Revolució
  • Castellers de la Vila de Gràcia
  • Castellers de Sant Cugat
  • Moixiganguers d’Igualada
 • VIC | Diada del Ram
 • 12h. plaça Major
  • Castellers de Barcelona
  • Sagals d’Osona
  • Xics de Granollers
 • BADIA DEL VALLÈS| Diada castellera
 • 12h. plaça de l’Ajuntament
  • Castellers de Castellar del Vallès
  • Castellers d’Esplugues
  • Castellers del Poble Sec
  • Castellers de Sabadell
 • LES ROQUETES (RIBES)| Diada castellera
 • 12h. plaça Llobregat
  • Castellers de les Roquetes
  • Encants de Begues
  • Vailets de Gelida

JORDINA ARMILLA