Sant Jordi es folra de malva

La diada de Sant Jordi va ser més productiva del que es podia intuir en caure l’endemà del final de vacances de Setmana Santa. Els Minyons de Terrassa van fer el primer 2de8 amb folre de l’any i els Xiquets de Tarragona van estrenar el 3de8. També van fer el 3de8 els Xiquets de Reus. La Diada patronal catalana va ser florida arreu.

Els Minyons de Terrassa van aixecar el llistó de la temporada ahir al vespre. A la Diada de Sant Jordi, l’endemà de fer un assaig especial en Dilluns de Pasqua, van ser capaços de fer el primer folre de l’any. En total van sumar la tripleta de 8: el quart 3de8, el primer 2de8f i el cinquè 4de8 de l’any. El mateix resultat que l’any passat o l’anterior, però, enguany amb la dificultat afegida de sortir de vacances. Els Castellers de Terrassa han presentat el 2de7 –que no feien per Sant Jordi des del 2016–. L’any passat la torre blau-turquesa no va aparèixer fins el mes de juny.

A Tarragona, la sorpresa va ser ratllada. Els Xiquets de Tarragona van clavar el 3de8 a la tercera tanda. El primer castell de 8 tarragoní del 2019 i reeditant el 3de8, que van fer per Sant Jordi del 2017. La Jove de Tarragona va estrenar el 9de7 de segon castell i enguany encara no ha tocat els castells de vuit pisos. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va reeditar el 4de7 amb l’agulla i els Xiquets del Serrallo van pujar als set pisos amb el 3de7, ahir va fer 30 anys del primer intent de castell de 7 dels mariners.

Els Xiquets de Reus, a casa en solitari, van fer el segon 3de8 de l’any. Va ser una de les altres sorpreses d’un Sant Jordi molt profitós. A Mataró i a Sabadell es van prendre la cita de forma més tranquil·la: tant Capgrossos de Mataró com Castellers de Sabadell van signar castells de la gamma mitjana de 7 a les seves diades.

Resultats de Sant Jordi:

 • TERRASSA | Diada de Sant Jordi
  • Castellers de Terrassa: 2de7, 5de7, 4de7a
  • Minyons de Terrassa: 3de8, 2de8f, 4de8
 • TARRAGONA| Diada de Sant Jordi
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau: 3de7, 4de7a, 4de7
  • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5de7, 9de7, 4de7a
  • Xiquets del Serrallo: 2de6, (id)3de7, 3de7, 4de6a
  • Xiquets de Tarragona: 5de7, 4de7a, 3de8
 • REUS| Diada de Sant Jordi
  • Xiquets de Reus: 5de7, 4de7, 3de8
 • MATARÓ| Diada de Sant Jordi
  • Capgrossos de Mataró: 4de7, 4de7a, 5de7, 3de7a
 • SABADELL| Diada de Sant Jordi
  • Castellers de Sabadell: 3de7, (id)4de7, 4de7, 5de7

JORDINA ARMILLA