A Mediona van a galop

Una de les alegries d’aquests primers compassos de temporada ha vingut de la ma dels Castellers de de Mediona que han pujat per primer cop als set pisos. Amb poc més d’un any de la seva fundació i menys d’un any de la seva presentació han fet el 4de7 i són la primera colla de s’ha guanyat el Trofeu Baròmetre 2019 per pujar un pis més.

Els Castellers de Mediona van fer dissabte passat els primers intents de castells de 7 i es van anotar el 4de7 –després d’un de desmuntat–. Aquesta és la tònica de la colla del nord del Penedès des de la seva creació. Els de la camisa color texà van a galop i han anat estrenant castells diada rere diada. Per Nadal del 2017 van fer els seus primers castells de 6 i va significar el pas de ser una penya d’afeccionats a esdevenir colla castellera. Encara no fa un any, serà el proper 12 de maig, van sumar castells com el 5de6 i el 4de6 amb l’agulla en una de les seves primeres actuacions al carrer. L’estiu passat van sumar la torre de 6 i el 7de6 i van fer un intent de pilar de 5, de moment l’única caiguda registrada de la colla de Sant Joan de Mediona.

Aquest any ja han revalidat tots els seus castells –llevat del 7de6– i han afegit el 4de7 i el pilar de 5. Un èxit destacable per a una colla que té la seva seu a una població de menys de mil habitants, comparable tan sols amb els Brivalls de Cornudella. El proper pas, no gaire llunyà, serà el 3de7 i seguir consolidant el projecte casteller en un municipi on els castells són tan nous com la mateixa colla. Això no treu que la millor diada dels medionencs, la del passat dissabte a Vilafranca, ha situat a la novella colla per damunt d’una trentena de colles de 6 i amb un resultat equiparable amb la millor actuació històrica de colles com els Encants de Begues, els Pallagos del Conflent o la Colla Castellera de la Gavarresa.

Cronologia dels castells provats per primer cop pels Castellers de Mediona:

22/12/17*St.Joan de Mediona 3de64de6
12/05/18St.Joan de Mediona4de6a5de6
19/05/18St.Llorenç d’Hortons3de6a.
15/07/18Carme2de6.
27/07/18St.Joan de Mediona 7de6(i)Pde5
27/04/19Vilafranca4de7Pde5

*Encara sense camisa.