Cerdanyola rep als Minyons

Cap de setmana on l’atenció passa per Cerdanyola i Vilafranca. Els Minyons de Terrassa volen fer una passa més i estrenar la catedral i els Castellers de Vilafranca volen muntar el seu primer folre de l’any. També poden arribar els primers castells de 8 dels Capgrossos de Mataró.

Els Minyons de Terrassa volen estrenar el 5de8 a Cerdanyola del Vallès. Serà el retorn dels egarencs a aquesta plaça castellera: no hi actuen des del 2004. Un pas més en el bon inici de temporada dels malves i que buscaran completar la primera catedral vista allà: l’any 2013, els Castellers de Barcelona van coronar el 5de8 en aquesta cita, i el novembre del 2015, els Castellers de Sabadell hi van fer un intent de catedral, en aquella diada de tardor, els saballuts, van fer-hi el 3de9f que figura com a millor castell vist a Cerdanyola. Els Castellers de Barcelona hi volen dur castells de 8, després de no poder portar-los a Vilanova. Els Castellers de Cerdanyola enguany ja han fet els dos bàsics de 7 i van estrenar el pilar de 5 la setmana passada.

Els Castellers de Vilafranca tenen actuació a casa en motiu del Dia del Graller. És la primera diada al carrer que fan a Vilafranca i, tot i que actuaran en solitari, voldran aixecar el llistó verd que marca la clàssica de 8 realitzada diumenge passat a Martorell. Els propers passos són la torre de 8 amb folre i el 7de8. A l’horitzó tenen la diada de Fires, del proper 19 de maig, on ja voldrien fer el castell de 9 i fins i tot estrenar l’inèdit 10de8.

La Jove de Tarragona diumenge actua a Porrera amb la idea de seguir rodant els bàsics de 8, l’any 2017 hi va arribar a fer el 5de8, el sostre de la població. Els Castellers de Sabadell convoquen diada a casa seva i podrien estrenar el 2de7, enguany ja han fet el 3de8 i 4de8. Els Capgrossos de Mataró actuen a Figueres i voldrien estrenar els bàsics de 8.

Demà dissabte, al migdia, hi ha prevista una diada castellera a Valls. Serà en un horari poc habitual al bressol casteller i per motius de coincidència amb un esdeveniment extracasteller que compromet la presència de diversos membres de la colla vermella. La Colla Joves vol estrenar els castells de 8, toca un pas més, després de desmuntar dos cops el 4de8 el diumenge passat a Vilanova. Els Castellers de Sant Cugat podrien reeditar el 2de7 estrenat el passat cap de setmana i no està descartat que presentin el 4de8. A Falset, demà a la tarda, hi actuarà la Colla Vella amb intenció de seguir sumant més castells de 8. Aquesta diada suposarà també el debut dels Brivalls de Cornudella en aquest 2019.

Agenda del cap de setmana:

DISSABTE

 • VALLS | Memorial Ramon Barrufet
 • 12h. plaça del Carme
  • Castellers de Sant Cugat
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Joves Xiquets de Valls
  • Margeners de Guissona
 • FALSET | Fira del Vi
 • 18h. carrer Miquel Barceló
  • Brivalls de Cornudella
  • Colla Vella dels Xiquets de Valls
 • OLOT | Aniversari dels Xerrics
 • 18h. plaça Rector Ferrer
  • Castellers d’Andorra
  • Xerrics d’Olot
  • Vailets de l’Empordà
 • SANT JOAN DE MEDIONA | Aniversari Castellers de Mediona
 • 18h.
  • Castellers de Mediona
  • Colla Castellera de la Bisbal del Penedès

DIUMENGE

 • FIGUERES | Fires de Figueres
 • 11.30h. plaça de l’Ajuntament
  • Capgrossos de Mataró
  • Castellers d’Esplugues
  • Colla Castellera de Figueres
 • TORREDEMBARRA| Memorial David Sánchez
 • 11.30h. avinguda Pompeu Fabra
  • Nois de la Torre
  • Xiquets de Cambrils
  • Xiquets de Reus
  • Xiquets del Serrallo
 • VILAFRANCA DEL PENEDÈS | Dia del Graller
 • 12h. plaça de Sant Joan
  • Castellers de Vilafranca
 • PORRERA | Diada castellera
 • 12h. plaça de l’Església
  • Brivalls de Cornudella
  • Colla Jove Xiquets de Tarragona
 • CERDANYOLA DEL VALLÈS | Diada del Roser de maig
 • 12h. plaça Abat Oliba
  • Castellers de Barcelona
  • Castellers de Cerdanyola
  • Minyons de Terrassa
 • SABADELL | Diada de la Tripleta
 • 12h. parc de Catalunya
  • Castellers de Sabadell
  • Sagals d’Osona
  • Xics de Granollers
 • TERRASSA | Jornada solidària dels Castellers de Terrassa
 • 12h. plaça Didó
  • Castellers de Sant Adrià
  • Castellers de Terrassa
  • Castellers de Viladecans
 • ESPARREGUERA | Aniversari dels Castellers d’Esparreguera
 • 12h. plaça de la Pagesia
  • Castellers d’Esparreguera
  • Tirallongues de Manresa
  • Xiquets de Vila-seca
 • EL PRAT DE LLOBREGAT | Diada del barri de Llevant
 • 12h. plaça Louis Braile
  • Castellers del Prat de Llobregat
  • Castellers de Montcada i Reixac
 • MAÇANET | Fira del Pagès
 • 12h. Recinte Firal
  • Colla Castellera Nyerros de la Plana
  • Minyons de Santa Cristina
 • CORNELLÀ | Jordiada
 • 12.30h. Can Mercader
  • Castellers de Cornellà
  • Colla Castellera Jove de Barcelona

JORDINA ARMILLA