IniciActualitatComiat agredolç de Sant Pere i Sant Pau

Comiat agredolç de Sant Pere i Sant Pau

-

2de8 amb folre de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau per Santa Tecla

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va cloure dissabte la temporada 2019 amb una diada especial al Pla de la Seu, al costat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Sant Cugat. Va ser una jornada molt especial. Tot i que el resultat a plaça no va acompanyar, el tancament del curs també va servir per acomiadar el cap de colla, David Lobo, que no continuarà al capdavant de la tècnica.

Després de quatre temporades en el càrrec, Lobo ha fet créixer la colla. Des del seu nomenament, Sant Pere i Sant Pau s’ha consolidat en la gamma bàsica de 8. També ha aconseguit plantejar-se el 2de8 amb folre, estructura que han revalidat per segon any consecutiu. El fins ara màxim mandatari tècnic també ha sabut treure-li suc al pilar de mèrit. Com a integrant de l’espadat, ha pogut ser testimoni de l’èxit del pilar de 6 i dels primers pilars de 7 folrats.

Com a valoració global del 2019, els de la camisa verda poden estar satisfets de la feina que han portat a terme, encara que Lobo insistia, després de l’última actuació de l’any, amb un toc d’autoexigència i també de futur, que la temporada podria haver tingut millor resultat. Els problemes amb el 4de8 de les últimes actuacions i el fet de no poder tenir d’altres castells de la gamma alta de 8 fan que l’actual tècnica no hagi pogut completar el full de ruta previst en la seva totalitat.

El pròxim cap de colla que agafi les regnes de Sant Pere i Sant Pau tindrà la missió de donar continuïtat a l’artefacte guanyador que s’ha fet palès en els darrers quatre anys. A més, el bon moment del pilaner de la colla, aprofitant que és temporada de Concurs de Castells, ha de permetre que es puguin veure en acció el 3 i el 4de8 amb l’agulla, dos castells que s’han treballat enguany intensament al local.

En un any en què el món casteller viu un moment de baixada de nivell i d’afluència de gent, Sant Pere i Sant Pau s’exigeix mantenir el ritme de treball que han portat fins ara. Sobretot, la metodologia de completar la majoria de castells abans a l’assaig per transmetre seguretat i confiança a l’hora d’arribar a plaça s’ha agafat com a pal de paller. En l’àmbit social, també volen créixer en nombre de camises i acabar-se d’obrir a tot el barri.

Dades de David Lobo com a cap de colla de Sant Pere i Sant Pau (2016-2019)

Castell D+C+I+ID
2de8f 2d+1c
Pde7f 5d+1c+1i
3de8 40d+1id
Pde6 43d+1c
4de8 18d+3c+2id
2de7 56d+1c
5de7a 1d
5de7 35d
7de7 2d
4de7a 64d
3de7a 34d

Llegiu més sobre sobre Sant Pere i Sant Pau:

Sant Pere i Sant Pau: el triomf de la cultura de l’assaig, de Santi Terraza (24 de setembre de 2019)

El pilar de 7f de Sant Pere i Sant Pau ha tornat, de Quico Domènech (16 d’agost de 2019)

Entrevista a Josep M. Pascual ‘Pasqui’a Gent de Plaça, 8 d’agost de 2016

Articles relacionats

Més de l'autor