IniciNit de Castells52 imatges opten a la fotografia castellera de l’any

52 imatges opten a la fotografia castellera de l’any

-

Cinquena classificada al Premi Repsol de fotografia 2018, obra de David Oliete

La categoria professional del Concurs de fotografia Repsol, que convoca la Revista Castells, ha rebut 52 imatges, que opten a ser la fotografia castellera de l’any. El veredicte es coneixerà a la catorzena Nit de Castells, que se celebra dissabte 14 de desembre a Valls.

Les 52 imatges concursants són obres d’una vintena de fotògrafs diferents i copsen diferents aspectes i detalls d’actuacions castelleres d’aquest 2019. D’entre totes les imatges participants, el jurat en premiarà cinc: el primer rebrà 700 euros; el segon, 350; el tercer, 150, i el quart, 100 euros. A més, es premiarà també amb 100 euros la millor imatge que faci referència a la seguretat.

Com en els darrers anys, el jurat està integrat pels presidents de les colles que han fet gamma extra aquesta temporada: Colla Vella, Castellers de Vilafranca, Colla Joves, Minyons de Terrassa, Jove de Tarragona i Capgrossos de Mataró.

Els fotògrafs que han guanyat en anteriors edicions la categoria professional del Premi Repsol són: Ariadna Brunet (2015), Jean Segovia (2016), Gemma Soldevila (2017), Pere Toda (gener 2018) i Emilio Barruz (desembre 2018).

Paral·lelament, a la categoria del Concurs Repsol per votació popular hi ha, de moment, 55 imatges concursants, que ja han rebut 3.000 vots. El concurs és obert fins el proper dimecres 11, a les 12h del migdia, i es pot votar a través de la pàgina de Facebook de la Revista Castells. El concurs premiarà els quatre participants més votats.

Tots els premis es lliuraran a la catorzena Nit de Castells, que se celebrarà el 14 de desembre a Valls, convocada per la Revista Castells, l’Ajuntament de Valls i TAC 12. A més d’aquests premis, a la Nit es concediran el Premi a la Trajectòria; Premi la Plaça de la temporada; Premi Ambaixador Castells; Premi a la Colla de la temporada (que no faci castells de gamma extra); Premi Moment casteller de l’any; Premi Descarregat; Premi a una Campanya de comunicació, i Premis Baròmetre Casteller.

Articles relacionats

Més de l'autor