IniciActualitatEl Baròmetre més solidari arriba per Nadal

El Baròmetre més solidari arriba per Nadal

-

Acte d’entrega al Rebost Solidari

El Rebost Solidari de Vilafranca ha rebut aquest dilluns el premi solidari Baròmetre Casteller Gallina Blanca 2019. Aquest premi el concedeix el Baròmetre Casteller i té com a destinatari una entitat benèfica que escullen les colles castelleres que pugen un pis més en la categoria de 8, 9 o 10 pisos. Enguany no va haver-hi cap colla que vagi promocionar i el Baròmetre ha decidit destinar els palets a una entitat solidaria de Vilafranca del Penedès –en ser la població on té la seu social el Baròmetre Casteller–. L’anunci de l’ONG receptora d’enguany es va fer en el decurs de la XIV Nit de Castells celebrada el passat dia 14 de desembre a Valls.

L’acte d’entrega es va fer ahir dilluns amb la presència del regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, el responsable del Rebost, i representants del Baròmetre i de les colles castelleres locals. Enguany el premi ha arribat abans de Nadal i es va començar a repartir divendres passat. El Rebost Solidari de Vilafranca atén actualment a 400 famílies derivades des dels serveis socials locals –la mitjana d’edat dels usuaris és de 35 anys i el 51% és de nacionalitat espanyola–.

El producte alimentari obsequiat per Gallina Blanca consta de sis palets formats per tetrabrics de brou, sopes, productes yakisoba i pasta de canelons. En conjunt supera els 2.500 quilos de menjar i amb un preu de mercat superior als 3.000 euros.

Aquest és el segon cop que aquest premi recau a Vilafranca. L’any 2016 va arribar a Vilafranca quan els Xicots de Vilafranca van guanyar el trofeu de colla de 9. Des del 2014 han rebut el Premi Solidari Baròmetre Gallina Blanca quinze entitats benèfiques diferents de Tarragona, Sabadell, Barcelona, Badalona, el Vendrell, Manacor, Valls, Vilafranca, Salt, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Berga i Igualada.

Articles relacionats

Més de l'autor