IniciActualitatAcordant equips per al 2020

Acordant equips per al 2020

-

Mònica Masó i Neus Coromina, presidenta i cap de colla dels Marrecs.

Fa més d’un mes i mig des del començament del nou any i algunes agrupacions ja han aixecat els primers castells. En canvi, d’altres encara es troben buscant nou president/a o cap de colla. El procés de relleu resulta, en alguns casos, lent. I és que acceptar un càrrec implica renunciar a tenir menys temps lliure davant el llistó elevat que s’imposen cada vegada més les colles.

Jove i Minyons tanquen els últims serrells

A les colles que l’any passat van assolir castells de gamma extra, es van coneixent les novetats. A principis de març, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ratificarà a Albert Martínez i Albert Pedret com a cap de colla i president. Ambdós afrontaran el quart any de mandat.

Des del 8 de febrer, Sisco Benet i Carles Mata són els nous dirigents dels Castellers de Vilafranca. A principis del nou mes, també van prendre possessió Roser Herreros i Maria Raventós com a noves caps de colla dels Capgrossos de Mataró. Pel que fa a la Colla Joves Xiquets de Valls, divendres passat va escollir per unanimitat a Jaume Martí al capdavant de la tècnica en substitució de Francesc Ramon. A la presidència dels del carrer d’en Gassó es mantindrà Roger Estil·les.

Les dues incògnites planen als Minyons de Terrassa i la  Colla Jove Xiquets de Tarragona. Els egarencs, que ja van reelegir a Jesús Rodríguez Zamo com a president, busquen un substitut a Arnau Boada, qui a finals del 2019 va anunciar que deixaria el càrrec de cap de colla. Aquest diumenge, els malves celebraran una assemblea extraordinària per escollir un nou lideratge dins de la tècnica. A falta de sis dies, encara no s’ha presentat cap candidatura. Fonts dels Minyons, expliquen que només ha sortit l’oferiment de Nani Matas, qui estaria disposat a agafar el timó de la colla en cas que sortís cap alternativa.

A la Jove de Tarragona, la renúncia de Daniel Milà com a president per motius professionals va obligar a les juntes directives i tècniques a dimitir en bloc en la passada assemblea celebrada el passat 26 de gener. El pròxim 29 de febrer, els liles celebraran una convocatòria extraordinària per triar definitivament els càrrecs del 2020. La candidatura de Gorka Bertran, cap de colla de l’any passat, ja ha anunciat que es presentarà a la reelecció amb alguns canvis en l’equip tècnic. Per la seva banda, la junta administrativa estarà encapçalada per un component del mandat anterior.

Al grup de colles de gamma bàsica de 9, els Xiquets de Reus van mantenir la confiança a Maria Alegret i Edu Valls com a caps de colla. La fórmula bicèfala també segueix als Castellers de Sants amb Ariadna Vázquez i Pol Batlló. Finalment, Jordi Moreno continua al capdavant dels Moixiganguers d’Igualada, càrrec que ostenta des del 2013.

Colles de GE i 9

Colla Cap de colla President
Colla Vella dels Xiquets de Valls Albert Martínez Albert Pedret
Castellers de Vilafranca Sisco Benet Carles Mata
Minyons de Terrassa ? Jesús Rodríguez
Colla Joves Xiquets de Valls Jaume Martí Roger Estil·les
Colla Jove Xiquets de Tarragona Gorka Bertran ?
Capgrossos de Mataró Roser Herreros i Maria Raventós Víctor Payerol, Guillem del Rey i Miki Canyelles
Castellers de Sants Pol Batlló i Ariadna Vázquez Marc Febrer, Núria Piñol i Sunta Sogas
Moixiganguers d’Igualada Jordi Moreno Oriol Solà
Xiquets de Reus Edu Valls/Maria Alegret Eva Oliva

 

Xiquets i Salt fan oficials els relleus

El passat cap de setmana, ha servit perquè els Xiquets de Tarragona i els Marrecs de Salt presentessin les cares noves que encapçalaran les seves juntes. Els tarragonins han modificat els estatuts i, a partir d’ara, hauran de votar el president i el cap de colla en bloc. La nova fórmula ha fet que Alfredo González hagi estat escollit nou responsable tècnic i Rafa Segarra lideri la junta directiva.

A Salt, Neus Coromina s’ha convertit en la nova cap de colla en substitució d’Iruna Rigau. En canvi, a la presidència hi continuarà Mònica Masó.

A la llista de colles de la gamma alta de 8, els Castellers de Sabadell, els Castellers de Barcelona i els Castellers de la Vila de Gràcia segueixen amb els lideratges de la temporada passada. Finalment, a la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau encara no es coneix qui rellevarà David Lobo, que va anunciar l’any passat que plegava després de quatre temporades.

Colles gamma alta de 8

Colla Cap de colla President
Castellers de Sabadell Bea Jiménez Joan Carles Sánchez
Castellers de Barcelona Jaume Montoliu Ramon Gil
Marrecs de Salt Neus Coromina Mònica Masó
Castellers de la Vila de Gràcia Oriol Constantí Agnès Garreta
Xiquets de Tarragona Alfredo González Rafa Segarra
Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ? ?

 

Set colles de 8 canvien de mans

A la gamma bàsica de 8, els canvis són més nombrosos. Després de perdre dues categories l’any passat, els Castellers de Sant Cugat presenten Marcel Serra en substitució de Martí Vinyes. A la presidència, hi haurà Enric Aguadé.

Les modificacions d’organigrama també s’han implantat als Nens del Vendrell. A la tècnica, Francesc Huertas, cap de colla de l’any passat, compartirà responsabilitat amb Jordi Pellicer. A la junta administrativa, Joan Huguet relleva a Maria Cunillera, qui abandona el càrrec després de dues temporades.

Els Xicots de Vilafranca i els Tirallongues de Manresa han renovat totalment els seus equips. Als Xics de Granollers, Irene Aguado continuarà com a cap de colla, i Arnald Morató és el nou president en substitució de David Carruesco. Als Castellers de Lleida, Llorenç Llaberia tampoc continuarà com a cap de colla. La colla de la capital del Segrià preveu escollir nous equips en una assemblea que se celebrarà aquest divendres.

Els Bordegassos de Vilanova, la Colla Jove de Castellers de Sitges i els Castellers de Terrassa han optat per seguir amb la tècnica del 2019. Per la seva banda, els Castellers de la Sagrada Família, que tenen dues dones al capdavant, han canviat de cap de colla, però mantenen la presidenta.

Colles gamma bàsica de 8

Colla Cap de colla President
Castellers de Sant Cugat Marcel Serra Enric Aguadé
Sagals d’Osona Victor Niubó Bernat Camps
Castellers de Terrassa Josep Francesc Cortés Elisabeth Arpal
Nens del Vendrell Francesc Huertas i Jordi Pellicer Joan Huguet
Bordegassos de Vilanova Marcel Meya i Dani Ponce Clàudia Roig
Xics de Granollers Irene Aguado Arnald Morató
Xicots de Vilafranca Gerard Ametllé Enric Pagès
Tirallongues de Manresa David Alvarez i Olga Moyà Miquel Àngel Ramos
Castellers de Lleida ? ?
Colla Jove de Castellers de Sitges Sergi Milà Dani Martínez
Castellers de la Sagrada Família Anna Jiménez Sandra Farré

Articles relacionats

Més de l'autor