IniciActualitatSabadell hi tornarà de nou

Sabadell hi tornarà de nou

-

Els Castellers de Sabadell arrenquen els curs –el segon tram de temporada– amb ganes de graduar-se com a colla de 9. L’any passat van provar sense sort el 3de9 amb folre en dues diades, a la seva Festa Major i a la seva diada de final de temporada. La tercera pot ser la definitiva; l’han preparat a consciència i aquest diumenge anirà a plaça.

10570370_480592202044003_2430258737813081205_nHan posat sisens en diverses ocasions i tenen un 3de8 perfecte, que han descarregat quinze cops aquest any. Els saballuts porten 55 atacs consecutius sense caure. Des del novembre del 2010 tenen un únic 3de8 desmuntat. L’encaix del castell amb el folre és el que els ha generat més problemes. Segon explica Martí Rovira, el cap de colla sabadellenc, el 3d9f està ara millor i vinculava els darrers assaig amb poder agafar confiança per dur-lo a plaça.

Els de Sabadell són un colla prudent i han assajat el castell a consciència: “som del tarannà de fer moltes proves abans de portar un castell a plaça”. Respecte a l’any anterior asseguren tenir-lo millor, “globalment està millor”. L’any passat els va anar d’un cop de peu per carregar-lo, però aquest no és l’objectiu. Volen descarregar el castell de 9 i sumar la seva millor diada.

Els de la camisa verds volen repetir el 5de8; enguany han fet quatre dels vuit que ha completat la colla consecutivament. També tenen l’assignatura pendent del 2de8 amb folre, que el van coronar per darrer cop ara fa un any. El fins ara únic castell folrat dels saballuts els ha donat alguns mals de cap: en porten sis descarregats i quatre coronats. Un bagatge dissonant amb la trajectòria recent de la colla. Han fet bones proves i estan convençuts de superar el tràmit:”ens havíem marcat com a feina prèvia preparar el 5de8 i el 2de8 amb folre i ambdós castells estan preparats”.

Aquest diumenge pot ser el dia de la posada de llarg a casa i ho faran en el marc d’una gran diada. Capgrossos de Mataró, Castellers de Barcelona, Minyons de Terrassa i Castellers de Sabadell actuaran per aquest ordre.

CARLES ESTEVE

Foto 1: Assaig de 3de9 amb folre fins a l’entrada de sisens

Articles relacionats:

Gràcia i Sabadell, les dues cares del 3de9f

Sabadell de nou

Articles relacionats

Més de l'autor