IniciActualitatLa clàssica dels verds

La clàssica dels verds

-

Els Castellers de Vilafranca van completar diumenge a l’Arboç, per novena vegada en el seu historial, el que podríem anomenar la clàssica verda: torre de 9 amb folre i manilles, 3de9 amb folre, 4de9 amb folre i pilar de 8 amb folre i manilles. L’actuació més repetida entre les 100 millors de l’era moderna.

El gran domini dels vilafranquins sobre la torre de 9 i sobre el gran espadat els ha permès fer aquest repertori per marcar diferències a casa i a fora de casa. El primer cop va ser per Sant Ramon a Vilafranca, el 31 d’agost del 1999. També l’han portat al Mercadal de Reus, a la Bisbal del Penedès, a Barcelona per la Mercè, al Catllar, a Vilanova i la Geltrú dos cops i ara a l’Arboç.

Aquesta actuació, la dupla bàsica de 9 i els dos emmanillats, l’han completat en una ocasió la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa. L’any 2009, la Colla Vella la va fer per Sant Fèlix a Vilafranca i els Minyons per Sant Narcís d’aquell mateix any a Girona.

En total són onze les ocasions que s’ha vist aquest repertori per part d’una colla en una diada. L’actuació se situa en el lloc 34 de les més ben puntuades de l’era moderna.

L’efectivitat dels verds sobre els dos castells emmanillats ha convertit aquest repertori en el més habituals en diades de gamma extra. De fet, la torre de 9 i el pilar de 8 tenen els millors registres d’efectivitat dins de la gamma extra: entre totes les colles, el proper 2de9 amb folre i manilles descarregat serà el 100 de la història i el pilar de 8 amb folre i manilles el cinquantè completat a l’era moderna. La majoria de color verd.

CARLES ESTEVE

Exit mobile version