IniciActualitatL'eficàcia portarà lluny als Al·lots

L’eficàcia portarà lluny als Al·lots

-

Els Al·lots de Llevant, la colla de Manacor, estan fent una bona temporada. Tenen consolidats els castells de 7 i ja han revalidat el 2de7, el seu millor castell en els darrers anys. Aquest dissabte actuen a Sant Joan (Mallorca) amb l’objectiu de plantar novament el seus millors registres. D’assolir el que pretenen podrien col·locar-se ne plaça directe per actuar el dissabte de Concurs. La seva espectacular eficàcia indica que ho faran, en els darrers anys han descarregat gairebé tots el castells que han provat. Des del 2010, tan sols han fet tres intents fallits (4de8, 3de7 per sota i 3de7 amb agulla). Són una de les colles més segures del panorama casteller.

La cap de colla, Neus Barceló, està satisfeta amb la campanya que porten i espera mantenir el nivell: “la temporada la duim be; ja hem assolit castells com el 5de7 o el 2de7, De moment, seguim treballant aquestes estructures juntament amb la resta de castells de la gamma de 7”. Aquest dissabte, els Al·lots tenen una diada important i volen portar-hi tres castells de 7, tot i que no tenen el programa definit: “la intencio és fer-hi tres castells de 7, independentment de quins siguin aquests. Ens queden encara alguns assajos que seran decisius a l’hora d’escollir els castells que durem a plaça”.

Depenent del resultat podrien accedir a una de les darreres places per anar al Concurs de Tarragona. Actualment, estan al lloc 32 de la taula, a escassos punts dels Salats de Súria, que ocupen plaça de dissabte. Si a Sant Joan fan una actuació de la gamma alta de 7 podrien atrapar fins i tot a la Jove de Sitges i Nois de la Torre, colles, però, que encara no ho han dit tot –com els Tirallongues de Manresa–, ja que tenen actuacions el darrer cap de setmana d’agost, data límit de classificació.

Neus Barceló està al cas de la situació, però reconeix les dificultats que tenen d’assumir un viatge com aquest: “tinc entès que, en funció del que facem dissabte a Sant Joan, ens podem classificar. Seria una experiencia espectacular, però veig dificil poder traslladar un minim de 120 camises verdes fins a Tarragona, tenint en compte que ja feim un viatge enguany. Haurem d’esperar a veure què passa dissabte”.

Els Al·lots de Llevant han de preveure amb antelació els seus desplaçaments, per qüestions organitzatives i econòmiques. Per aquest final de temporada, tenen previst un intercanvi amb els Casteller del Poble Sec, que aniran a Mallorca el tercer cap de setmana d’octubre. Després, els manacorins tornaran la visita de l’any passat als Xiquets de Reus, l’últim cap de setmana d’octubre. Tot això també condiciona la seva hipotètica presència a la Tarraco Arena Plaça, donant per descartada l’assistència a la jornada de Torredembarr, a la qual tenen la plaça assegurada.

Pel que fa als reptes castellers de final de temporada, volen seguir fent feina en la mateixa linia que fins ara. “No treballam amb objectius fitxos ni a llarg termini, sinó més aviat anam fent dia a dia, assaig rere assaig. Els assajos i la feina van marcant els objectius a assolir”. La cap de colla no dubte a fer servir un símil futbolístic “Seguim filosofia Simeone: partit a partit”.

Els Al·lots de Llevant són una de les colles més segures de món casteller, això no els va impedir coronar el 4de8 l’any 2009. L’any passat el van provar sense sort, l’única llenya en les darreres tres temporades.

AL·LOTS 2014 2013 2012 2011 2010 DÈCADA 10’s
4de8 1i  1i
2de7 1d 1d 2d 3d 1c 7d 1c
3de7s 1i  1i
7de7 1d  1d
5de7 2d 3d 3d 2d 2d 1c 12d 1c
4de7a 2d 2d 3d 3d 3d 13d
3de7a 1d 1d 3d  1i 5d 1i
3de7 6d 13d 10d 6d 9d 44d
4de7 4d 8d 7d 7d 9d 35d

CARLES ESTEVE

Foto 1: 2de7 a les fires i festes de Mancor 2014 (fotos Miquel Sero i  Maria Pilar Barceló)

Exit mobile version