IniciActualitatEls Minyons fan feina

Els Minyons fan feina

-

Els Minyons se’n van de vacances amb la feina feta… i de quina manera! Els malves han protagonitzat el millor primer tram de la seva trajectòria amb la col·lecció de resultats i castells assolits més completa per una colla, en frec a frec amb els Castellers de Vilafranca. Però, a més dels resultats, el que desperta més il·lusió entre la parròquia malva són les bones sensacions que els genera la segona part de la temporada, on tenen previst abordar –si els assaigs evolucionen favorablement– reptes de primer nivell, com el 3de10fm, el 2de8sf o els castells de 9 amb agulla.

Els resultats dels cinc primers mesos de la temporada dels Minyons són per emmarcar. El gran estol de castells que presenten (vegeu gràfic inferior) així ho avala. Mai havien fet tants castells de 9 (i similars): vint, entre els quals cinc de gamma extra (un 5de9f, dos 2de9fm i dos pilars de 8fm, un dels quals carregat). Es tracta de l’inici de temporada més fort mai realitzat per una colla, juntament amb el que els verds protagonitzen també enguany. Les dades d’aquest 2015 superen les de l’exitosa temporada passada –especialment en la consecució de les construccions més difícils– i són accentuadament superiors a altres temporades emmarcades en or en els records dels malves, com les de 1998 i 2001.

Tot i la velocitat i ambició del full de ruta i els resultats assolits, els malves només han patit dues caigudes, totes dues en el pilar: el de 8 de diumenge passat a Mataró i el de 7 a Sant Boi, el maig passat. Tota la resta de construccions atacades han estat descarregades.

El cap de colla dels Minyons, Guillem Comas, ja va anunciar a l’assemblea anual del febrer passat les seves intencions que la colla assolís per Festa Major el nivell de final de temporada del 2014. És el que van fer l’any passat, quan van arribar a la primera setmana de juliol coronant el 5de9f i el 2de9fm. Enguany, el bon camí, la intensitat dels assaigs i la resposta de la gent els ha permès pujar el llistó i completar una extraordinària Festa Major com a colofó a un brillant inici de temporada, que ha culminat portant dos gammes extres a Mataró. Amb tot, Comas hagués volgut arribar a la Festa Major amb el 3de10 amb folre i manilles, que van estar assajant fins el penúltim dia. Finalment, va optar per deixar-lo en cartera, en constatar que encara li faltava més treball.

La Tècnica malva no ha posat data al castell de 10. Les opcions que es puguin plantejar per Sant Fèlix són difícils, atès que els Minyons tornen a assajar el 19 d’agost, però tampoc no estan descartades. El mateix Comas ha avançat que voldria posar les manilles del 3 en aquests onze dies entre la tornada i la cita vilafranquina. El calendari dels vallesans en el segon tram, però, presenta un ampli ventall d’opcions on atacar el colós: a més de Vilafranca, Sabadell, la Mercè, la nova Diada de Tardor o Girona, on ja el van descarregar l’any passat.

A més del 3de10fm, els Minyons també estan treballant el 2de8 sense folre, construcció que mai no han provat i que és un dels reptes que voldria abordar la Tècnica. Els treballs a l’assaig van avançats, però Comas tampoc no ha volgut posar data al castell a l’espera que el propi assaig el demani portar a plaça. Fins ara han descarregat sis torres de 7 netes amb canvis en diferents pisos.

A més del 3de10fm i el 2de8sf, dos dels castells que podrien entrar –o tornar– als plans dels Minyons són els de 9 amb agulla. Els malves van fer entre 1999 i 2002 sis 4de9fa, tots carregats, però el castell va acabar desapareixent de l’agenda per diverses raons, especialment per petició dels baixos, que estaven disposats a afrontar el 3de10fm, però no tant el 4de9fa, caracteritzat per l’agobiant pressió que pateix el nucli.

La nova cultura implantada –o recuperada– pels Minyons es posa de manifest amb la confiança amb la que enguany han afrontat els seus importants reptes. Tot i l’alt nivell del llistó i l’ambició dels compromisos, la serenor i la confiança amb la qual han anat a plaça és una garantia del treball realitzat a l’assaig, que a més ha tingut la fortuna de poder conservar les alineacions de tronc de l’any passat. Comas ha volgut imprimir una velocitat i intensitat superior, que li està donant bons resultats, avalada per un suport social més ampli i una actitud i mentalitat positiva, que predisposa als èxits. Bona prova de tot això és que els malves han estat capaços de reunir les camises i el nivell per fer dues manilles la darrera setmana de juliol i que les vacances són més curtes que mai, conscients que el segon tram arriba ple de reptes.

SANTI TERRAZA

Foto: Pilar de 8 amb folre i manilles carregat a Mataró, diumenge passat

Foto 2: Assaig de 310fm al Raval de Montserrat, la stemana abans de Festa Major

Articles relacionats:

Els Minyons trenquen registres

Immensos Minyons, fantàstics verds 

El diàleg entre verds i Minyons

El 9de8 també fa tripleta

 

Exit mobile version