Jove i Capgrossos sumen la tripleta a la Diada del Sí

 La Diada Nacional de Catalunya ha seguit donant registres castellers destacats en aquest 11 de setembre. L’endemà de la gran jornada viscuda a Valls s’han tornat a veure grans castells aquest migdia Barcelona i a Tarragona. La Jove de Tarragona i els Capgrossos han signat la tripleta, però, també s’han vist novetats com el pilar de 7 amb folre carregat dels de Sant Pere i Sant Pau o el 3de8 recuperat pels de Granollers.

A Tarragona, al Pla de la Seu, la Jove de Tarragona ha signat una tripleta que voldrien aixecar un pis més el proper diumenge a la cita de colles convidades de Santa Tecla. Els liles han fet el novè 3de9f i el setè 4de9f de l’any -tots descarregats- i que són el preludi dels dos castells de 10 als que aspiren. També han sumat el tercer 3de8 amb l’agulla del curs i que podria completar les tres rondes de gamma extra del primer diumenge de festes. Han tancat amb el pilar de 6 cedint tot el protagonisme als tarragonins de la camisa verda. Els de Sant Pere i Sant Pau han signat la seva millor diada de tots els temps amb la clàssica de 8 i carregant el primer pilar de 7 amb folre del curs -el segon de la colla després del completat l’any passat-. Els Xiquets de Tarragona no han tingut el dia i han coronat el 2de8 amb folre i han desmuntat el 4de8 i el 3de 8 que acte seguit han completat. Els Xiquets del Serrallo han repetit els seus millor castells de l’any de gamma mitja de set.

A Barcelona, al Born, els Capgrossos han fet tripleta màgica, la segona de l’any i que aquest cop han reblat amb el pilar de 6. Ha estat el vuitè 3de9f i el segon 4de9f dels mataronins en aquest any i un bon presagi del que poden fer en el tram de clausura. Els Xiquets de Reus hi han fet el 4de8 -al segon intent, després d’un de desmuntat- i la Jove de Barcelona gamma mitja de 7. Els barcelonins també han fet dos intents desmuntats de 4de8, castell que no han assolit mai i que ja havien provat per primer cop el juny passat.

Aquest migdia també s’han vist castells de 8 a Llinars del Vallès. Els Xics de Granollers han recuperat el 3de8 que no feien des del setembre del 2015. Els granes també han sumat el vuitè 4de8 de l’any. Els Castellers de Sant Cugat ha portat el catorzè carro gros de la temporada.

A tot plegat, cal sumar-hi el gran nombre de castells que han aixecat les colles participants a la manifestació de la tarda a Barcelona. Han sovintejat castells de 6 i de 7, i també n’hi ha hagut de 8: el 4de8 i la tde8f dels Castellers de Vilaranca). També s’ha vist algun castell de germanor entre colles que compartien trams, com ha passat amb a Joves de Valls i els Torraires de Montblanc.

DILLUNS, DIADA NACIONAL

Diada Nacional a Tarragona

 • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau: 3de8, 2de7, 4de8, Pde7f (c)
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de9f, 4de9f, 3de8a, Pde6
 • Xiquets de Tarragona: 2de8f(c), (id)4de8, (id)3de8, 3de8
 • Xiquets del Serrallo: 5de7, 3de7a, 4de7a

Diada Nacional al Born (Barcelona)

 • Capgrossos de Mataró: 3de9f, 4de9f, 5de8, Pde6
 • Colla Castellera Jove de Barcelona: 5de7, (id)4de8, (id)4de8, 7de7, 4de7a
 • Xiquets de Reus: 5de7, (id)4de8, 4de8, 2de7

Festa Major de Llinars del Vallès

 • Castellers de Sant Cugat: 2de7, 4de8, 5de7
 • Xics de Granollers: 4de8, 3de8, 7de7

Diada Nacional a Palafrugell

 • Marrecs de Salt: 4de7, 2de7, 5de7

Diada Nacional a Vilanova del Camí

 • Moixiganguers d’Igualada: 4d7a, 5de7, (id)4de7, 4de7

Diada Nacional de Catalunya a Sant Adrià de Besòs

 • Castellers de Sant Adrià: (id)3de6a, 3de6a, 2de6, 5de6
 • Castellers de Terrassa: 5de7, (id)4de7a, 4de7a, 3de7