IniciActualitatXiquets de Reus, un bon exemple de recuperació

Xiquets de Reus, un bon exemple de recuperació

-

3de9fXREls Xiquets de Reus van descarregar el 3de9 amb folre a la diada de Mercadal, i recuperaven així el galons de de 9 que havien assaborit a la temporada 1996. Disset anys després tornen a ser colla de 9. Ho han fet amb esforç i molt d’assaig, per arribar, i si pot ser mantenir-se, entre el selecte club de colles que fan els 9 pisos.

L’any 2011 van tornar a sovintejar el 3de8, iniciant la consolidació d’aquest castell. Des del juliol del 2011, quan el van coronar “tan sols”, han sumat trenta-un 3de8 descarregats.  En paral·lel, l’any passat van recuperar el 2de8 amb folre descarregat, intensificant el treball de la doble pinya i començant a fer “tastets” del 3de9f.

assaigXR3de9fAquesta temporada han assajat el folre del 3 de forma regular, que ha rebut de retruc la confiança adquirida amb el 2de8f. Des d’inici de temporada han fet el nucli del 3de9f a cada assaig, buscant mides. A mitjans d’estiu va començar a posar més gent al folre, amb proves fins a quints. En les darreres setmanes van posar diverses vegades sisens i van fer el 3de8 amb el folre a terra (amb l’aixecador a punt d’entrar). També van fer el 3de8 amb folre sencer. Proves molt determinants. A més, en dues actuacions fora de casa, a Cambrils i a les Borges del Camp, van fer proves fins a quints, en acabar l’exhibició. Una de les darreres proves va ser el 3de9f fins a sisens a la mateixa plaça del Mercadal. Una gran feina que ha donat un resultat excel·lent: castell assolit, descarregat i bonic. Tot fa presagiar que en vindran més.

El cap de colla dels Xiquets de Reus, Roger Ciurana, tenia 16 anys quan els Xiquets de Reus van esdevenir colla de 9 l’any 1996. Ara, creu en la continuïtat del projecte: “Aquest és un punt de sortida, no un punt i final”. Espera repetir els castells assolits i seguir creixent. Sense entrar a comparar, creu que ara és la colla la que estira, no és la Tècnica que ha forçat la situació: “per sobre de tot, en aquest èxit, està la colla”. En Roger no sap si podrà repetir-se cada any aquesta actuació, la millor del seu historial, però ja pensa en portar el 5de8 a Alcover i tornar amb el millor repertori a la Diada de la Colla del dia 26 (tot i que estan pendents de l’horari del clàssic de futbol). De moment, aquest cap de setmana viatjaran a Mallorca on volen portar el 3de8.

CARLES ESTEVE

Foto 1: Detall celebració del 3de9f

Foto 2: 3de9f

Foto 3: Assaig del 3de9f fins a sisens al Mercadal

(fotos: Marta Bros, XdR)

Articles relacionats:

Folrar-se tot sol no és gens fàcil

Reus, una gran plaça intermitent

Articles relacionats

Més de l'autor