IniciActualitatCap de setmana casteller a Vilafranca

Cap de setmana casteller a Vilafranca

-

2b copiaL’atenció es desplaça aquest cap de setmana a Vilafranca, per partida doble, per viure les diades dels Castellers de Vilafranca (diumenge) i dels Xicots (dissabte). Les dues cites cincideixen en un cap de setmana ple d’activitats en el marc de la capitalitat de la Cultura Catalana 2015.

L’1 de novembre, els verds tanquen la temporada fent d’amfitrions de la diada de Tots Sants, just el dia abans de marxar l’endemà de gira per la Xina. Els Castellers de Vilafranca buscaran descarregar el 3de10 amb folre i manilles, el gran repte, que van descarregar en dues ocasions el 2013 i al que li tenen més ganes després de l’èxit dels Minyons, que enguany n’han completat tres. Els verds també tenen com a objectiu la torre de 8 sense folre, que van finalitzar per darrera vegada al Concurs del 2012. La torre neta descarregada seria el plus necessari per despuntar en una temporada on han fet més gamma extra que mai i que ningú, però que s’han vist superats pels millors castells de la Colla Vella i dels Minyons. Tindran la darrera oportunitat per revalidar el 4de9 amb folre i agulla, precisament en la data del 20è aniversari del primer coronat de la història.

Els Xiquets de Tarragona assaltaran de nou la gamma extra amb ganes de completar alguna de les cartes obertes que tenen carregades: el 5de9f i el pde8fm o el 2de9 amb folre i manilles, que enguany no han pogut complñetar. En l’edició del 2014 va intentar dos cop el 5de9 amb folre a Vilafranca. Els Capgrossos de Mataró no descarten portar manilles i el pilar de 8 podria ser la seva aposta, castell que mai no han fet i que van estar a punt de carregar la temporada passada. L’any passat, va completar el 2de9 amb folre i manilles en aquesta diada, el seu darrer gamma extra. Finalment, els Castellers de Sants volen repetir el 2de9 amb folre i manilles que van completar fa dues setmanes a la seva diada. Els borinots a Vilafranca no han provat mai la gamma extra i podrien estrenar-se. Un cartell magnífic per a una les millors diades de l’any.

Dissabte, els Xicots de Vilafranca celebraran la diada del Roser a la mateixa plaça de la Vila. Els vermells tenen la intenció de provar els seus millors castells. Volen completar el 3de9 amb folre que van coronar el 29 d’agost, però abans volen repetir els seus millors registres descarregats: la torre de 8 amb folre i el 5de8. Si el resultat acompanya podrien atrevir-se per primer cop amb el pilar de 7 amb folre. Diada de màxims de la segona colla de Vilafranca, que estarà acompanyada dels Xiquets de Reus i els Castellers de Lleida. La diada se celebra dissabte a la tarda.

Per últim, el cap de setmana destaca també la diada dels Castellers de Cornellà. Els liles volen assaltar el 4de8. No proven el carro gros des del 2002, el dia que el van coronar per darrer cop. En el seu historial l’han descarregat dos cops: el 1995 i 1997. Al seu costat, tindran dues colles que preparen els propers compromisos: els Castellers de Barcelona que ja pensen en el 9de8 i els Xics de Granollers a una setmana de la seva diada.

Agenda destacada del cap de setmana:

DISSABTE

VIII Diada dels Salats de Súria

Hora: 17h. Lloc: Plaça Major
  • Castellers de Berga
  • Castellers del Poble Sec
  • Salats de Súria

Diada del Roser a Vilafranca del Penedès

Hora: 18h. Lloc: Plaça de la Vila
  • Castellers de Lleida
  • Xicots de Vilafranca
  • Xiquets de Reus

Prèvia de la diada dels Bordegassos a Vilanova i la Geltrú

Hora: 18.45h. Lloc: Plaça Immaculada Concepció
  • Bordegassos de Vilanova
  • Castellers d’Andorra
  • Castellers de les Roquetes
  • Tirallongues de Manresa

DIUMENGE

Diada de Tots Sants a Vilafranca del Penedès

Hora: 12h. Lloc: Plaça de la Vila
  • Capgrossos de Mataró
  • Castellers de Sants
  • Castellers de Vilafranca
  • Xiquets de Tarragona

25a Diada dels Castellers de Cornellà

Hora: 12h. Lloc: Plaça de l’Església
  • Castellers de Barcelona
  • Castellers de Cornellà
  • Xics de Granollers

Podeu consultar la resta d’actuacions previstes a la web de la Coordinadora www.cccc.cat

JORDINA ARMILLA

Foto: 3de10f dels verde per Tots Sants del 2014 (Foto: Fèlix Miró)

Articles relacionats:

Final de curs amb deures per fer

Més extraordinaris que mai

El millor pòquer dels Minyons

Articles relacionats

Més de l'autor