IniciActualitatPérez i Matas mouen fitxa als Minyons

Pérez i Matas mouen fitxa als Minyons

-

NaniAlbertAlbert Pérez i Nani Matas, dos caps de colla recents dels Minyons de Terrassa, estan dissenyant una Junta Tècnica, que, probablement, encapçalarà el primer si aconsegueixen reunir els suports plantejats. Com estava previst, l’assemblea dels Minyons, celebrada dissabte, va revalidar Cesc Poch com a president, però va deixar la plaça de cap de colla i Junta Tècnica vacant, en no presentar-se cap candidatura per rellevar Guillem Comas.

Albert Pérez ha condicionat la seva decisió d’optar a ser cap de colla a què pugui disposar d’una Tècnica sòlida que l’acompanyi en el nou repte. D’entrada, ja compta amb Nani Matas, que havia estat un altre dels noms que havia sonat com a candidat, però finalment desestimat per incompatibilitats laborals. En les primeres gestions per formar equip, Pérez i Matas ja han rebut algunes confirmacions, però també han hagut de descartar algun nom que havia estat implicat en la Tècnica de Comas i que ha demanat un parèntesi en el seu nivell de dedicació, a causa de l’elevada exigència dels dos darrers anys. Inicialment, la segona assemblea per triar cap de colla havia de celebrar-se el proper divendres, però a proposta del mateix Pérez es va ajornar una setmana més, per tal que el possible equip candidat disposi de més temps per tancar la Tècnica que l’acompanyaria en cas que confirmi la candidatura.

El que sí que va aprovar l’assemblea dels de Terrassa va ser la continuïtat de Cesc Poch com a president, després de l’ampli aval a la seva gestió en els darrers dos anys. Poch continuarà pilotant la nau malva a nivell social i administratiu, un aspecte que ha estat crucial per respondre a l’alt nivell tècnic imprès per Comas.

20160123_175832 copiaEls Minyons és, a hores d’ara, l’única colla de 9 que no té decidit el seu cap de colla del 2016, a l’espera que els Castellers de Vilafranca confirmin en assemblea aquest divendres la candidatura de Toni Bach, Toni de Lloret, com a cap de colla, amb Joan Badell com a president, que sumen als avals de les seves trajectòries castelleres, un ampli equip Tècnic i Directiu. El cap de setmana passat, els Capgrossos de Mataró i la Jove de Tarragona van escollir els seus respectius caps de colla i presidents.

A Mataró, Mia Castellví torna a ser cap de colla, acompanyat del seu germà Xevi com a president, mentre que els del Cós del Bou van escollir Aleix Bordas com a cap de colla i Xavier Sentís com a president. En tots dos casos, es tracta d’equips sòlids, prou coneixedors de les realitats de les seves dues colles i amb el repte de tornar a acumular registres superiors al de l’última temporada. La nova junta de la Jove ha incorporat una àrea nova de Dinamització, amb l’objectiu de continuar guanyant presència al carrer.

Una altra colla de 9 que ha canviat dirigent són els Castellers de Barcelona (amb Mery Mañané com a cap de colla i Rafa Caballero de president). Els de Barcelona tornen a assajar dijous dia 4, ja per preparar el primer compromís de l’any, la diada de Santa Eulàlia, on els dos últims anys han fet el 4de8. A més dels de la camisa vermella, han renovat dirigents els Xiquets de Tarragona (amb Josep Maria Solé de cap de colla) i els Nens del Vendrell, amb Pere Rovira.

La meitat de formacions de 9 mantenen els mateixos dirigents de la temporada passada. Les dues colles de Valls continuen amb Manel Urbano (Vella) i Jaume Galofré (Joves), Pau Camprovín es manté un any més als Castellers de Sants; Raimon Garriga, als Castellers de la Vila de Gràcia; Aina Mallol, als Xicots de Vilafranca; Joan Sempere, als Castellers de Sabadell, i el tàndem de Jordi Guarque i Roger Ciurana, als Xiquets de Reus.

SANTI TERRAZA

Foto 1: Nani Matas i Albert Pérez, en una imate d’arxiu

Foto 2: El nou nucli dur dels dirigents de la Jove: Adrià Calvet, Tomàs Sampietro, Dani Milà, Aleix Bordas,  Biel Altès, Xavier Sentís i Ginebra Fort

Articles relacionats:

Jove i Capgrossos lliguen continuïtat, Minyons en l’aire

Caps de colla que arriben, altres que marxen

l tron dels verds

Els Minyons més grans

No és el què, sinó el com

Els credencials de Mr. Viagra

Entre el Catllar i Santa Tecla

Articles relacionats

Més de l'autor