El 3de8, sostre de pretemporada

El sostre de la pretemporada ha estat el 3de8, que han fet sis colles. Tres colles més han tingut el 4de8 com a millor castell. És el bagatge dels primers mesos de rodatge, que ha portat a la majoria de colles a debutar amb cautela en aquest 2019.

El món casteller atura la seva activitat coincidint amb la Setmana Santa. Després de vacances, l’endemà de dilluns de Pasqua, arriba Sant Jordi i comença la temporada regular. Llavors serà el moment de començar a prémer l’accelerador. El 28 d’abril, tot i ser data electoral, l’agenda arribarà farcida i amb un grapat de diades atractives.

Enguany, fins aquest diumenge 14 d’abril, el sostre han estat els castells bàsics de 8. Un nivell similar al de les mateixes dates del 2018 però clarament inferior a les del 2017: els Castellers de Vilafranca ja havien fet la torre de 8 amb folre el 26 de març i el 3de9 amb folre el 2 d’abril. L’any passat, aquests dos castells van arribar la vigília de Sant Jordi. El sostre de la pretemporada 2019 el marquen sis colles amb el 3de8: Minyons de Terrassa, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Barcelona, Castellers de Sabadell, Castellers de Sants i Xiquets de Reus. Tres colles han tingut el 4de8 com a sostre: Castellers de Vilafranca, Castellers de la Vila de Gràcia i Moixiganguers d’Igualada. Tres colles més han situat el 2de7 com a sostre: Capgrossos de Mataró, Colla Joves Xiquets de Valls i Marrecs de Salt.

Número de colles per sostre (millor castell de pretemporada)

A diferència de l’any passat, encara ningú ha descarregat a plaça el pilar de 6 –els verds el tenen coronat– i cap colla ha atacat el 3de7 per sota.

El sostre més comú, entre les 78 colles que s’han estrenat, és el 3de7 i el 3de6 amb l’agulla, amb dotze colles en aquests sostres–. En l’univers casteller encara queden per anotar-se els primers castells de l’any una desena de colles. Desprès de vacances el món casteller tornarà a rodar fins al novembre.

JORDINA ARMILLA

Articles relacionats:

Reus i Barcelona estrenen el 3de8; i Gràcia, el 4de8

Els castells de 8 comencen a rodar

Verds i borinots arriben al 8

Els Minyons fan el primer el 3de8 del 2019