IniciDades del barometreAmb Lleida, 20 colles de 8 al Baròmetre

Amb Lleida, 20 colles de 8 al Baròmetre

-

El cap de setmana de Santa Tecla i la Mercè ha deixat 11 novetats Estrella al Baròmetre Casteller a càrrec de 10 colles. La més destacada ha estat la catedral dels Moixiganguers d’Igualada –i el seu primer pilar de 6 descarregat–, però també sobresurt el carro gros dels Castellers de Lleida, que fa que el Baròmetre presenti 20 colles amb castells de 8.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona (4) ha pogut completar aquest cap de setmana el pilar de 6. El darrer datava del la Mercè del 2019. Ara tenen els mateixos castells, la tripleta de 9, i el mateix pilar que els Minyons.  Els Moixiganguers d’Igualada (8) han posat de sostre el 5de8 i han descarregar per primer cop el pilar de 6, que havien coronat vuit cops des del 2018. Els de l’Anoia es mantenen en el mateix lloc, darrere les set colles que enguany ja han fet castells de 9. Els Castellers de Lleida (15) han situat el 4de8 com a sostre –el seu millor castell de l’any passat– i superen, amb el 2de7, la triada del 2022. Els de Ponent es posen al nivell dels de Gràcia, Sant Cugat i Sabadell. En total, enguany, ja hi ha 20 colles amb el 4de8 descarregat (l’any passat en van ser 21 a final de curs)..

Els Xiquets del Serrallo (21) han recuperat el 7de7 –no el feien des del 2015– i milloren la trilogia de la temporada passada. Els mariners s’han posat a la par dels Bordegassos. Els Castellers de Cornellà (34) han revalidat el 5de7 –que va ser sostre del curs passat– i comparteixen lloc a la taula amb els del Poble Sec. Els Castellers de l’Alt Maresme (37) han situat el 4de7 amb l’agulla com a millor castell i es posen al nivell dels de la Sagrada Família, Figueres, Sarrià i Castelldefels.

Els Castellers del Prat del Llobregat (49) han col·locat el 5de6 de tercer castell, que no feien des del 2019. Els potablava estan al nivell dels de l’Esquerra de l’Eixample, Xerrics i Santpedor. Els Vailets de Gelida (64) i els debutants Malfargats de Pallars (64) han situat el 4de6 amb l’agulla com a millor castell. Les dues colles es posen a l’alçada dels Xiquets de Torredembarra i dels Manyacs de Parets. La Colla Castellera del Baix Montseny (83) ha sumat el 4de6 –ja tenia el 3de6– i resta al nivell dels de Sant Vicenç dels Horts, Vacarisses i Pallagos.

Podeu veure la taula sencera amb 90 colles al barometrecasteller.cat

Articles relacionats

Més de l'autor