IniciActualitatTram final per superar-se… i superar

Tram final per superar-se… i superar

-

Detall del 3de9 amb folre dels Capgrossos, diumenge passat a Esplugues, una de les colles que milloren posicions en el llistat del Baròmetre Casteller.

La meitat de les 40 primeres colles estan en una posició millor en el Baròmetre Casteller del 2023 a com van quedar en el final del 2022. La temporada passada, un total de 40 colles van acabar el curs havent coronat com a mínim tres castells de 7 diferents i enguany –quan encara falten dos mesos de temporada– ja en són 41.

El Baròmetre Casteller recull els tres millors castell de cada colla. En virtut d’això, llista les colles segons els seus sostres de temporada. Respecte el final de curs 2022 hi ha lleugeres variacions en l’estat de forma, que es posen de manifest en la millora de posicions per part de la meitat de les colles més en forma. Encara queda camí per recórrer i les classificacions al Baròmetre poden variar.

La Colla Vella està enguany del BC al capdavant, mentre que la temporada passada va acabar en el tercer lloc. Aquest 2023 encara no ha igualat el 2de8sf descarregat de l’any passat. Els Capgrossos de Mataró estan tres posicions per sobre de la final del 2022. Els Castellers de Barcelona i els Xiquets de Reus estan un lloc per sobre. Els Marrecs també estan tres llocs per davant. Els de Sant Pere i Sant Pau estan una posició més amunt, mentre que els Nens del Vendrell i els Castellers de Sabadell en pugen un parell. Especialment contents d’aparèixer en el Top 20, hi ha els Xics de Granollers, que estan situats sis llocs més amunt, i els Xicots de Vilafranca, amb cinc posicions millorades.

Fins la colla 41 també hi ha formacions que estan millors classificades ara que a final del 2022. Els Bordegassos de Vilanova i els Xiquets del Serrallo milloren algun graó i els Castellers d’Esplugues, sis llocs. Els Castellers de Badalona i els Castellers de Berga també pugen, menter que els Nois de la Torre ho fan quatre posicions. Els Tirallongues de Manresa estan nou llocs més amunt i els Castellers d’Altafulla escalen onze llocs i entren en el Top 40. Els Castellers de Sarrià també apareixen en la part mitjana de la taula, entre les 41 millors del total de 90 colles.

Encara resten dos mesos per tancar la temporada (per a algunes colles, poques setmanes). És el tram més apassionant de la cursa d’autosuperació que emprenen cada any les colles, sempre amb la mirada de reüll –o no tan dissimulada– cap el que fan les altres.

Articles relacionats

Més de l'autor