IniciCròniquesLa Jove de Barcelona descarrega el 4de8 sis anys després

La Jove de Barcelona descarrega el 4de8 sis anys després

-

A la Jove de Barcelona no els podia anar millor el final de temporada. A la Festa Major de la Sagrera, han aconseguit descarregar a la primera el 4de8, que no feien complet des de fa sis anys, i que carregaven per últim cop al Concurs de Castells de Tarragona de l’any passat. El carro gros grana és la imatge del cap de setmana, en una temporada que està a punt de tancar la paradeta.

Recuperar el 4de8. Aconseguir per primer cop un castell costa molt, però recuperar-lo després d’alguns anys sense aconseguir-lo implica molt d’esforç i hores d’assaig. Des de fa diverses setmanes, la Jove de Barcelona dedicava els assajos a posar dosos del 4de8, a la recerca d’afinar posicions i, sobre tot, de la confiança necessària per portar-lo a plaça. I la feina a l’assaig ha tingut premi. Ha estat a la primera ronda de la diada de la Festa Major de la Sagrera, a la plaça de Massadas, a tocar del parc de la Pegaso de Barcelona. Que era l’objectiu de la diada estava clar, perquè l’han provat a la primera ronda. Ha estat un quatre treballat, molt ben defensat al pis de terços, especialment durant la descarregada, però que en cap moment ha arribat a perdre la forma. Un premi, doncs, a la dedicació que la colla ha tingut amb aquest castell.

Més enllà de l’assaig del carro gros, a la Jove de Barcelona la marxa de la temporada ja permetia intuir per on podien anar les coses al tram final. En les seves actuacions han sovintejat molt la gamma mitjana de 7, amb el 5de7, el 4de7a i el 7de7, que marcaven el camí natural de l’evolució de la colla. Avui, a més del 4de8, han descarregat també el 5de7a i el 7de7a, a més d’un vano de 5, cosa que vol dir que han signat ni més ni menys que la millor actuació de la seva història. I la de la plaça de Massadas, que no havia vist mai un castell de 8.

Al seu costat, els Castellers de Sarrià han tingut el 3de7 com a sostre, i els Castellers de l’Esquerra de l’Eixample, el 4de7. A més, els Castellers del Prat han plantat castells de 6.

I ara, Castelldefels. A la Jove de Barcelona li queda encara una actuació, diumenge que ve, a la Festa Major de Sant Andreu de Palomar. I, per al dia 8, dia de la Immaculada, seran els Castellers de Castelldefels els qui s’enfrontaran al repte de portar a plaça el 4de8, quatre anys després de l’últim intent, que van deixar en desmuntat.

RESULTATS DEL CAP DE SETMANA

DIUMENGE

Diada de tardor de la Colla Castellera Jove de Barcelona
Castellers de Sarrià: 4de6a, 3de7, 3de6a
Castellers del Prat de Llobregat: 3de6, 3de6a
Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample: 4de6a, 4de7, tde6
Colla Castellera Jove de Barcelona: 4de8, 5de7a, 7de7a

Diada popular mallorquina contra les violències de gènere
Castellers de Mallorca: 3de6

Articles relacionats

Més de l'autor