IniciPrèviesDiumenge de Rams per agafar el ritme

Diumenge de Rams per agafar el ritme

-

4de7 net dels Castellers de Barcelona a assaig, el passat 1 de març.

La coincidència amb el primer cap de setmana de les vacances de Pasqua fa que algunes colles es prenguin un descans amb la voluntat de reincorporar-se de ple a la feina a partir del mes d’abril. No obstant això, els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sants, els Castellers de Vilafranca o els Minyons de Terrassa pretenen acomiadar el març afegint a la casella algunes novetats.

Carro gros vermell. Els Castellers de Barcelona es desplacen al Mercat del Ram de Vic amb la intenció de portar-hi el primer 4de8. El seu cap de colla, Jordi Lleixà, espera reunir les camises suficients per a l’estrena d’una estructura que porta una bona evolució en els darrers assaigs i que porta diversos canvis respecte l’any passat. Els de la camisa vermella completarien el programa amb dos castells de la gamma alta i mitjana de 7.

Els Minyons de Terrassa, que dilluns van escollir Albert Pérez com a màxim responsable tècnic, tenen l’objectiu de seguir acumulant estructures de 7 pisos, amb l’objectiu d’anar més enllà després de Setmana Santa.

La colla amfitriona, els Sagals d’Osona, afronta el primer compromís de màxims del 2024 amb ganes de plantar-se a la plaça Major vigatana amb el 5de7, el 7de7 i el 4de7 amb l’agulla. Els de la camisa carbassa estan pendents de l’assaig d’aquest divendres per anunciar el repertori definitiu.

Banc de proves al Figarot. Els Castellers de Vilafranca actuaran diumenge al migdia al seu local, amb un plantejament d’actuació de quatre o cinc castells i amb l’objectiu de rodar el màxim la canalla per tenir-la preparada de cara a futures sortides. En aquesta cita, els penedesencs estaran acompanyats de la Colla Castellera dels Bous de la Bisbal del Penedès, agrupació que encara no s’ha estrenat a les places.

Rams a Sants i Manresa. El Diumenge de Rams també es disputa a dues bandes. A la Rambla de Sants, els borinots estan explorant fer un pas endavant amb la torre de 7 i el 4de8, dues estructures que decidiran en l’assaig d’avui si estan madures per sortir a l’exterior. La Jove de Sitges acudirà a la jornada barcelonina amb ganes de plantar el 4de7, el 5de6 i un tercer castell encara per confirmar. Pel que fa la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample confia mantenir, com a mínim, la consolidació amb la gamma de 6 pisos. Els de la camisa lila ja van descarregar el 4de7 en la diada de Santa Eulàlia de l’11 de febrer i la setmana passada hi van sumar el pilar de 5.

A Manresa, els Tirallongues volen ser ambiciosos amb el 4de7 amb l’agulla, el 3de7 amb l’agulla, el 4de7 i el pilar de 5. Els del Bages també treballen el 5de7, castell que podria entrar en els plans si arrosseguen un bon gruix de camises. Després de l’estrena de la torre de 7 el passat diumenge, els Castellers de Lleida apostaran pels dos castells bàsics de 7 i el 3 o el 4de7 amb l’agulla. Per la seva banda, els Castellers del Riberal volen d’arribar-hi amb el primer 4de7 de la temporada.

AGENDA CAP DE SETMANA

DISSABTE

Cercavila del Mercat del Ram
10h. Carrers de Vic
Sagals d’Osona

Diada de la Neu a Canillo (Andorra)
13h. Hotel Peretol Bordes d’Envalira
Castellers d’Andorra
Castellers de Caldes de Montbui
Castellers de Sabadell

6è Aniversari dels Castellers de l’Adroc a Sant Andreu de la Barca
17h. Plaça Federico Garcia Lorca
Castellers de l’Adroc
Castellers d’Esplugues
Castellers de Sant Vicenç dels Horts
Margeners de Guissona

DIUMENGE

Diumenge de Rams a Sants (Barcelona)
11.30h. Rambla de Plaça de Sants
Castellers de Sants
Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample
Colla Jove de Castellers de Sitges

Diada del Mercat del Ram a Vic
12h. Plaça Major
Castellers de Barcelona
Minyons de Terrassa
Sagals d’Osona

Commemoració 10è aniversari de la primera diada dels Castellers de l’Alt Maresme a Tordera
12h. Parc Prudenci Bertrana
Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima

Diada de La Salut a Sant Feliu de Llobregat
12h. Plaça de la Salut
Castellers de Sant Feliu
Castellers del Foix de Cubelles
Matossers de Molins de Rei

Diada de Primavera a Vilafranca del Penedès
12h. Cal Figarot
Castellers de Vilafranca
Colla Castellera dels Bous de la Bisbal del Penedès

Diumenge de Rams a Manresa
12h. Plaça Sant Domènec
Castellers de Lleida
Castellers del Riberal
Tirallongues de Manresa

40 anys del CDSMR66 a Montner
15h. Espace Yvan Casenove
Pallagos del Conflent

Articles relacionats

Més de l'autor