IniciActualitatEls de Figueres es lleven ben d'hora

Els de Figueres es lleven ben d’hora

-

fotoLa Colla Castellera de Figueres ha estat la primera en alçar un castell de 7 aquest 2015. El passat 18 de gener van completar el 3de7 a la Fira de l’oli i l’olivera de l’Espolla. L’any 2014, el primer castell de 7 va arribar de la mà dels Castellers de Castelldefels a Begues, el 19 de gener. Enguany, l’actuació en aquesta localitat propera al parc del Garraf va consistir en una cercavila.

El cap de colla dels figuerencs, Ignasi Cabré, ha sentenciat que “som matiners obligats” perquè el seu calendari inclou un seguit d’actuacions per l’Empordà i rodalies que són fixes cada any a principis d’any. Apunta que ho fan “amb molt de gust” i ho considera que començar d’hora és un fet diferencial de la zona no tradicional.

Aquesta arrencada amb castell de 7 ha estat possible gràcies al bon nivell exhibit la passada temporada, on van recuperar el 5de7, que no descarregaven des del 2008 i el 4de7 amb l’agulla completat per darrer cop el 2011. Es tracta d’un creixement que va anar acompanyat de l’entrada d’un gruix de nous castellers i això s’ha traduït en noves il·lusions. L’any passat van estrenar els castells de 7 el 23 de març a Terrades.

Amb el castell de 7 al sarró, ara tenen la mirada posada en revalidar els castells reconquerits i treballar els que els falten de la gamma mitjana o alta de 7. El 2de7 i el 7de7 estan en el punt de mira i, fins i tot, somnien amb un possible carro gros figuerenc: “hem començat a fer proves d’un futur 4de8”. Fa quinze anys, al Concurs del 2000, els Castellers de Figueres van coronar per darrer cop el 2de7 i el pilar de6.

A les comarques gironines el fet casteller també està en procés d’expansió. Els de l’Empordà estan motivats i expliquen que la seva relació amb altres colles és bona, especialment amb els seus fillols de Banyoles: els Esperxats de l’Estany. Amb els Vailets de l’Empordà no hi mantenen cap relació. Cabré reconeix que “no va agradar la manera com van fer l’escissió i, tot plegat, és recent encara”.

CARLES ESTEVE

Foto portada: 3de7 de la Colla Castellers de Figueres a l’Espolla

Foto 1: El cap de colla celebrant un dels castells del figuerencs

Resum 2014: colles de 7

Articles relacionats

Més de l'autor