Joves i Bordegassos pugen al 8

El cap de setmana casteller ha estat remullat i escadusser degut al pont de l’1 de maig, però amb algunes actuacions que sumen. L’exhibició d’aniversari dels Bordegassos ha estat la més interessant de la matinal de diumenge: la Colla Joves ha estrenat els bàsics de 8 i els vilanovins han sumat el carro gros. Aquesta tarda, els Castellers de Vilafranca han portat la torre de 8 amb folre a Martorell. Han estat les dues cites de major nivell d’un cap de setmana que ha estat gris en general.

La Colla Joves ha estrenat, aquest migdia a Vilanova, el 3de8 i el 4de8. Els vermells han signat amb esforç la clàssica de 8: especialment en el 4de8 que s’ha mig plegat a la baixada i han sabut mantenir dret la serenitat per completar-lo. Ha estat un doble pas endavant amb l’estrena dels dos bàsics de 8 l’any passat hi van dur tan sols el 4de8. Els Bordegassos de Vilanova també han tret profit de la diada i han sumat un matiner 4de8 l’any passat només el van coronar en aquesta diada d’estrena pels vilanovins. Els Castellers de Barcelona hi han portat el cinquè 4de8 de l’any i han plantat el seu primer 2de7 de l’any. Enguany la diada era a tres: els Nens del Vendrell tenien planificat descans i enguany no hi han participat. La cita, que se sol celebrar al voltant de Sant Jordi, va tenir una prèvia dissabte, amb el 5de7 dels Bordegassos, castell amb el qual van ensopegar uns atrevits Castellers de Castelldefels. Tampoc no van poder completar els seus plans els Minyons de l’Arboç, que van debutar en la temporada amb intent desmuntat de 3de7.

La jornada ha continuat aquesta tarda amb l’actuació de Fires a Martorell. Els Castellers de Vilafranca hi han portat la torre de 8 amb folre, el millor castell del cap de setmana, i han signat la tripleta de 8, acompanyada del pilar de 6. Els Castellers d’Esparreguera han repetit el 5de7 i han estrenat un matiner 7de7 l’any passat en van fer un de sol al novembre i enguany l’havien desmuntat per Santa Eulàlia al febrer– a més de fer el 4de7 amb l’agulla. Per la seva part, els Castellers de Santpedor han plantat castells de 6. L’actuació ha comptat també amb la participació de la Colla de l’Il·lusió, que ha fet construccions inclusives.

La de Martorell ha estat la darrera diada del cap de setmana que continua amb el pont del Primer de Maig, una de les dues amb resultats de nivell. Ha estat un cap de setmana casteller, que que nou deixa alguns resultats gens engrescadors: algunes colles amb dificultats per completar una actuació sencera amb tres castells de 6 o simplement sense l’encert per completar cap castell.

DISSABTE

Diada de primavera de les Corts a Barcelona

 • Castellers de Barcelona: 3de7, 5de7, 4de7
 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts: 3de7, 4de6, 2de6
 • Matossers de Molins de Rei: 3de6, 2de6, (id)3de6a, 3de6a

Prèvia de Sant Jordi a Vilanova i la Geltrú

 • Bordegassos de Vilanova: 4de7, 5de7, 3de7
 • Castellers de Castelldefels: (i)5de7, (id)4de7, (id)3de7, 4de7
 • Minyons de l’Arboç: 3de6a, (id)3de7, 4de6, 3de6

DIUMENGE

Aniversari dels Bordegassos a Vilanova

 • Bordegassos de Vilanova: 4de8, 5de7, 4de7a
 • Castellers de Barcelona: 2de7, 4de8, 5de7
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 3de8, 4de8, 2de7

Fira de Primavera a Martorell

 • Castellers d’Esparreguera: 5de7, 7de7, 4de7a
 • Castellers de Santpedor: 3de6a, 2de6, 3de6
 • Castellers de Vilafranca: 4de8, tde8f, 3de8, pde6
 • Colla de la Il·lusió: construccions inclusives

Diada de Germanor a Tarragona

 • Nois de la Torre: 3de6a, 4de6, 3de7
 • Xiquets de Tarragona: 4de7a, 5de7, (id)4de7, 3de7

Diada de Sant Jordi a les Roquetes (Sant Pere de Ribes)

 • Castellers de les Roquetes: 3de6a, (id)3de6, 3de6, 2de6
 • Castellers de Montcada i Reixac: 3de6a, (id)3de6, 3de6
 • Castellers de Rubí: (id)3de6, (id)3de6a, (id)3de6
 • Vailets de Gelida: 3de6, 3de6a

Fira dels Espàrrecs de Gavà

 • Castellers de Gavà: 3de6, 3de6a, 4de6
 • Castellers de Sant Feliu: 4de6a, (id)2de6, (id)3de6, 3de6, 4de6