3de9f de la Jove, Joves, Sants i Marrecs

El cap de setmana ha estat de profit a les places castelleres del país. La Colla Joves de Valls, la Jove de Tarragona, els Castellers de Sants i uns sorprenents Marrecs Salt s’han apuntat el primer castell de 9 de l’any. A més, la Colla Vella n’ha sumat un més. Valls, l’Arboç, les Corts (Barcelona) i Salt han estat els punts calents d’una jornada on també destaquen les estrenes del 2de8 amb folre dels Castellers de Barcelona i del 3de8 dels Castellers de Terrassa. També han arribat els primers castells de 7 dels Minyons de l’Arboç i dels Castellers de Caldes.

Avui, els Marrecs de Salt en plaça pròpia, han donat la sorpresa de la jornada amb un matiner 3de9 amb folre. L’any passat els van incorporar al juliol, al a seva Festa Major, i el van reeditar per Sant Narcís. L’han fet al primer intent, després d’un peu desmuntat, i ha esdevingut el primer castell de 9 assolit en una diada de les colles de l’Eix. Els saltencs han fet, a més, el quart 2de8f de sortida i el 4de8, a l’espera d’estrenar el 5de8. Els gironins porten un primer tram de temporada engrescador i amb números per actual el diumenge de Concurs. Els Sagals d’Osona hi han portat el tercer 3de8 de l’any i els Tirallongues de Manresa un altre 4de8, després d’haver-lo fet també a Súria, i ja en porten tres. Els Castellers de Lleida s’han mantingut amb la gamma mitjana de 7 i han posposat l’assalt al 4de8.

Ahir, a la diada del Pati, a Valls amb cinc colles, es van veure grans registres i importants novetats en aquesta campanya. La Colla Joves, amfitriona de la trobada, va estrenar el 5de8 i el 3de9 amb folre. La catedral va anar de sortida i després va arribar el castell de 9: el novè que fan en aquesta diada des del 1999 i que representa el tercer 3de9f descarregat al Pati pels vermells (els anteriors havien estat al 2000 i al 2001). Després van tirar del domini que tenen amb l’espadat però van deixar tan sols coronat tan el 3de8 amb el pilar com el pilar de 7 amb folre. Els van funcionar millor les novetats que els castells ja assolits. La Jove de Tarragona també va oferir una estrena doble: de sortida, el 3de9 amb folre i després el 4de8 amb l’agulla. Dues novetats en aquest curs i dels liles a Valls l’any 2012 van provar tots dos castells sense encert, va ser a la diada de les Vivendes de la Vella. Ahir, a més, van oferir el tercer 5de8 i el segon pilar de 6 d’aquest curs, i van signar el mateix resultat que van fer ara fa un any a Algemesí. Els Castellers de Barcelona van poder estrenar el 2de8 amb folre i signar la tripleta de 8. Els Moixiganguers d’Igualada hi van dur la quarta tripleta de l’any: els morats són una de les colles amb més 2de8f en aquest tram de temporada. Els Nens del Vendrell van tornar a fer la clàssica de 8 a l’espera d’estrenar la torre folrada en breu i amb nou duet de caps de colla (Guillem Vinyes i Jordi Conillera).

A l’Arboç, ahir, la Colla Vella va aprofitar per seguir polint estructures. Va oferir el tercer 3de9 amb folre de l’any i van acompanyar-lo de gamma alta de 8. Van optar pel 5de8, que volen millorar, tot i haver completar el 5de9f, i van completar el cinquè 4de8 amb el pilar que també ha de pujar un pis més d’aquí quinze dies. Van cloure amb el segon pilar de 7 amb folre. El pilar emmanillat també és objectiu però no té data marcada. A l’aniversari dels de l’Arboç, els Bordegassos de Vilanova van fer el tercer 4de8 i segona torre de 7 del curs, la Jove de Sitges va estrenar el 5de7 i els Minyona de l’Arboç van obrir els set pisos amb el 4de7. La diada va tenir un moment emotiu quan els Bordegassos van fer un pilar de dol en homenatge a la Laia, la noia assassinada aquesta setmana a Vilanova, el pare de la qual és membre de la colla.

A les Corts, també dissabte, els Castellers de Sants van pujar als 9 pisos amb el primer 3de9 amb folre de l’any. L’any passat també el van fet en aquesta cita, tot i que celebrada una setmana mes tard. Els borinots, a més, van reeditar el segon 5de8 i el quart 2de8f, que apunta a un pis més. En la cita barcelonina, els Castellers de Terrassa van estrenar el 3de8 i sumar el segon 2de7 de l’any. Avui a Esplugues hi han tornat tan amb el 3de8 com amb la torre. L’any passat, els blau-turquesa, no van presentar el 3de8 fins el setembre. Els Xiquets de Tarragona, ahir a Barcelona,  hi van dur el 2de7 com a destacat.

Avui a Sabadell els Castellers de Sant Cugat han fet les aletes el 5de8, que avui els ha quedat només carregat. L’havien completat fa quinze dies a Sants i després de la caiguda han rebaixat les intencions amb castells de 7. Els Castellers de Sabadell també han hagut de baixar pretensions avui, oferint el 4de8 com a millor castell, tot i que ahir van coronar el 3de8 i desmuntar el carro gros a la vigília. A la cita d’aquest migdia la colla de Sant Pere i Sant Pau hi ha dut el 2de7.

Del cap de setmana també destaca el doblet de 8 i pilar de 6 només carregat dels Minyons de Terrassa, ahir, a Súria. Els Xics de Granollers han plantat, avui a Caldes, el tercer 4de8. Els Castellers de la Vila de Gràcia no han tingut el dia al Baix Guinardó i han desmuntat els dos bàsics de 8 i s’han hagut de conformar amb el 2de7. Finalment dues colles han pujat de nivell a casa seva: avui els Castellers de Caldes han sumat el 3de7 i els Castellers de Tortosa i els Laietans de Gramenet han pogut fer els primers castells de 6 de la temporada.

Resultats del cap de setmana:

DISSABTE

Diada del Pati a Valls

 • Castellers de Barcelona: 3de8, 2de8f, 4de8
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de9f, 4de8a, 5de8, Pde6
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 5de8, 3de9f, 3de8a(c), Pde7f(c)
 • Moixiganguers d’Igualada: 2de8f, 3de8, 4de8
 • Nens del Vendrell: 3de8, 4de8, 2de7

Diada dels Minyons de l’Arboç

 • Bordegassos de Vilanova: (id)2de7, 2de7, 4de8
 • Colla Jove de Castellers de Sitges: 5de7, (id)4de7a, (id)4de7, 4de7
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 5de8, 3de9f, 4de8a Pde7f
 • Minyons de l’Arboç: 4de7, 3de6a, 3de6

Diada a Les Corts (Barcelona)

 • Castellers de Sants: 2de8f, 3de9f, 5de8
 • Castellers de Terrassa: 5de7, 2de7, 3de8
 • Xiquets de Tarragona: 2de7, 4de7a, 4de7

Diada Commemorativa dels 10 anys dels Salats de Súria

 • Minyons de Terrassa: 5de7, 3de8, 4de8, Pde6(c)
 • Salats de Súria: 2de6, 3de6, 3de6a
 • Tirallongues de Manresa: 5de7, 4de8, 2de7

Actuació de la Festa i Tradició a Sabadell

 • Castellers de Castellar del Vallès: 2de6, 5de6, 3de6a
 • Castellers de Sabadell: (id)4de8, 3de8(c), 4de7, 2de6

Festa Major del Fort Pienc a Barcelona

 • Castellers de la Sagrada Família: 5de7, 7de7, (id)4de7, 4de7
 • Castellers de Sant Cugat: 2de7, 5de7, 4de7

Trobada de Colles Castelleres de la Baronia d’Eramprunyà a Begues

 • Castellers de Castelldefels: (id)4de7, 4de7, (id)3de7, 5de6
 • Castellers de Gavà: (id)4de6a, 4de6, 3de6a, 4de6a
 • Castellers de Viladecans: sense dades
 • Encantats de Begues: 3de6, 3de6a, 4de6

Aniversari del bateig dels Castellers de Tortosa

 • Castellers de Sant Feliu: 2de6, 3de6, 4de6
 • Castellers de Tortosa: 3de6, 3de6a, 4de6
 • Xiquets d’Alcover: 3de6, 3de6a

Festa del Barri de Baix de La Bisbal del Penedès

 • Colla Castellera La Bisbal del Penedès: 3de6a, 2de6, 4de6a

Romeria del Prat de Llobregat al Monestir de Montserrat

 • Castellers del Prat de Llobregat: 3de6

Trobada de la Gent gran de la Noguera a Vallfogona de Balaguer

 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca: 4de6, (id)3de6

DIUMENGE

Trobada de colles de l’Eix a Salt

 • Castellers de Lleida: 4de7a, 5de7, 3de7
 • Marrecs de Salt: 4de8, 3de9f, 2de8f
 • Sagals d’Osona: 3de8, 2de7, 4de7
 • Tirallongues de Manresa: 4de8, 4de7a, 3de7

Aniversari dels Castellers de Sabadell

 • Castellers de Sabadell: 4de8, 7de7, 5de7
 • Castellers de Sant Cugat: 5de8(c), 4de7, 3de7
 • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau: 2de7, 4de7a, 4de7

Festes del barri de Can Vidalet a Esplugues de Llobregat

 • Castellers d’Esplugues: (id)4de7, (id)4de7a, 4de7
 • Castellers de Terrassa: 2de7, 3de8, 5de7
 • Castellers del Poble Sec: 3de7a, 5de7, 3de6s

Trobada de colles del Vallès Oriental a Caldes de Montbui

 • Castellers de Caldes de Montbui: 4de6a, 5de6, 3de7
 • Castellers de Mollet: 3de7, 4de7, 3de6
 • Manyacs de Parets: 3de6a, 4de6, 3de6
 • Xics de Granollers: 4de8, 5de7, 3de7

Festa Major del Baix Guinardó a Barcelona

 • Castellers de Badalona: 3de7, 4de7. 4de7a
 • Castellers de la Vila de Gràcia: (id)4de8, (id)4de8, 2de7, (id)3de8
 • Colla Castellera de Figueres: 3de7, 4de7a, 4de7

Actuació a Olesa de Montserrat

 • Castellers d’Esparreguera: 5de7, 7de7, 4de7a,
 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts: 3de6a, 4de6, 4de6a

Festa Major del barri de Sant Gervasi a Barcelona

 • Castellers de Cerdanyola: 2de6, 3de7, 4de7
 • Castellers de Sarrià: 4de6, (i)3de6a, (id)3de6, (id)3de6
 • Colla Castellera Jove de Barcelona: 5de7, 7de7, 4de7a

Festa Major del barri de l’Erm a Manlleu

 • Colla Castellera de la Gavarresa: 3de6, 3de6a
 • Colla Castellera Nyerros de la Plana: 4de6a, (id)3de6a, (id)3de6a, (id)2de6

Festa Catalana a Vilafant

 • Castellers de les Gavarres: 4de6, 3de6
 • Esperxats de l’Estany: 2de6, 4de6a, 3de6a
 • Minyons de Santa Cristina d’Aro: (id)3de6, 3de6, (id)3de6a
 • Vailets de l’Empordà: 4de6, 2de6, 3de6

Aniversari dels Laietans de Gramenet a Santa Coloma de Gramenet

 • Castellers de Rubí:
 • Laietans de Gramenet: (id)3de6, 3de6a, 3de6
 • Vailets de Gelida:

Diada de les Cultures a Ses Estacions a Palma

 • Castellers de Mallorca

Fotos: 3de9f de la Jove de Tarragona, Joves de Valls, Castellers de Sants i Marrecs de Salt

Foto 2: 2de8f dels Castellers de Barcelona, descarregat dissabte a Valls

Foto 3: 3de9f de la Colla Vella a l’Arboç

Notícies relacionades:

L’Arboç i Valls marquen l’agenda de 9